Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paro predao vjerodanice

Obama: SAD se divi Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama, Joško Paro, predao je u srijedu vjerodajnice američkom predsjedniku Baracku Obami, priopćilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Washingtonu.

U odgovoru na riječi hrvatskog veleposlanika, predsjednik Obama je istaknuo da su Sjedinjene Države i Hrvatska razvili bliske odnose i prijateljstvo koje se zasniva na uzajamnoj posvećenosti demokraciji, slobodi, gospodarskom razvoju i miru.

Hrvatska je tranzicija u ranim godinama 21. stoljeća nadahnjujuća. Hrvatski narod treba biti ponosan na svoju predanost reformama i razvoju. Ta je predanost nagrađena članstvom u NATO 2009. i nakon toga ponovno potpisom Pristupnog ugovora s Europskom unijom, kada se Hrvatska pozicionirala da u 2013. postane članicom EU, rekao je predsjednik Obama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mama Sarah U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame Slika nije dostupna GOTOVO 900 TISUĆA PRIMJERAKA "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

>> Joško Paro novi veleposlanik u SAD-u

Sjedinjene Države dive se posvećenosti Hrvatske da pomogne svojim balkanskim susjedima na njihovu putu prema euroatlantskim integracijama, kazao je američki predsjednik, navodi se u priopćenju.

Sjedinjene Države i Hrvatska snažni su saveznici i međunarodni partneri u NATO-u, ISAF-u, KFOR-u i u mirovnim aktivnostima UN-a. U tim je globalnim sigurnosnim nastojanjima bitan snažan doprinos Hrvatske. Sjedinjene Države žele dodatno produbiti naše odnose u tim i u drugim organizacijama, a posebno žele, zajedno s Hrvatskom raditi na daljnjoj integraciji hrvatskih susjeda u NATO, u EU i druge institucije koje dijele naše demokratske vrednote, rekao je Obama.

Naše zemlje dijele i snažne gospodarske i ljudske veze, istaknuo je američki predsjednik te podsjetio da su SAD i Hrvatska nedavno zajednički radili na Gospodarskom Brown forumu, usmjerenom na gospodarski razvoj i uspostavu bolje investicijske klime u jugoistočnoj Europi. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene