U tijeku je gašenje požara na nekoliko lokaliteta, a u Sušačkoj Dragi kod Rijeke u gašenju su sudjelovala 4 kanadera.


Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je u 15:00 sati zahtjev za pomoć pri gašenju požara otvorenog prostora na području Martinčići-Marušići-Grožnjan gdje gori bjelogorična šuma. ) Požar je lokaliziran  u 18:30 sati, a ppožareno je oko 20-25 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage i 2 knadera. Sanacija je u tijeku.

Vezani članci Otpad, ilustracija - 1 Međimurje prednjači po odvajanju otpada: "Mi, znate, imamo dosta otpadnog krumpira koji se prikupi pa se i to računa" Kanader, ilustracija Hrvatska poslala dva kanadera u BiH, i na području Hrvatske gorjelo na nekoliko lokacija

Isto tako gori i kod Rijeke, točnije na području Sušačke Drage. Požar je buknuo u 15:18 sati, a gori borova šuma te trava i nisko raslinje uz prugu. U gašenju požara sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a tijekom dana gasila su ukupno 4 kanadera, koji su povučeni.

 >> Hrvatski kanaderi u akciji iznad Tomislavgrada

Već je sedmi dan u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području Otrića-Pribudića, kod Bijelog vrha. U gašenju sudjeluju vatrogasci JVP-a Gračac i Zadar te DIP-a Zadar i DIP-a Šibenik.

U tijeku je, isto tako, gašenje požara otvorenog prostora na području Žitnića-Unešić, kod Drniša za kojeg je Županijski vatrogasno operativni centar Šibenik zaprimio dojavu jučer u 12:39 sati. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a tijekom dana gasila su 2 kanadera i 1 AirTractor.

>> Gori diljem Dalmacije: Dva kanadera gase oko Trilja

Danas je u18:25 sati buknuo požar na otoku Viru. Gori borova šuma te trava i nisko raslinje, u blizini kuća. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućena je i pomoć iz zraka, 1 kanader te 3 AirTractora. Gašenje je u tijeku.

Gori i u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području Kamešnice, kod Roguljića koji je buknuo jučer u 18:15 sati. U gašenju šume, trave i niskog raslinja sudjeluju lokalne vatrogasne snage.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.