Nacional tvrdi kako posjeduje transkripte razgovora Josipe Rimac koji otkrivaju kako je njezina korupcijska mreža okružila ministricu poljoprivrede Mariju Vučković te iz njezina resora pripremala pljačku tešku više milijuna eura.

Galerija


Današnji Nacional tvrdi kako posjeduje transkripte u kojima poduzetnik Ante Sladić hvali Josipu Rimac, koja je, kako navodi Nacional, iza leđa ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a zbog Sladićevih interesa mijenjala ključne Vladine uredbe uz pomoć svoje mreže i dekana Agronomskog fakulteta Zorana Grgića.

Vezani članci Josip Ostrogović HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika pozitivan na koronavirus Nadzorna kamera snimila susret Josipe Rimac i Krunoslava Jakupčića Još nema postupka za isključenje Jakupčića i Njavro iz stranke. Provjerili smo i tko plaća obranu šefa Hrvatskih šuma

Prema tvrdnjama Nacionala, Vučković je blisko surađivala sa ženama koje su bile na izravnoj liniji Josipe Rimac.

"Prva je bila njezina šefica kabineta Ružica Njavro, druga Anita Validžić, koja je bila savjetnica ministrice, a radi se i o supruzi pomoćnika ministra Ćorića", piše list koji se pita je li ministrica Vučković potpuno nesposobna ili je i sama možda i nesvjesno dio te mreže.

Navode kako je Vučković komunicirala s dekanom Agronomskog fakulteta Zoranom Grgićem, kojeg je kao stručnjaka predložila Ružica Njavro.

Sve je to, navode, bilo u dogovoru s Rimac, a kako bi Grgić podupro njihov plan da se pomogne Anti Sladiću, koji je želio da se promijeni jedna uredba o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu RH, piše list. 

Prema transkriptima, Sladić je dao HDZ-u veliku količinu novca.

"Znaš šta ću ja tebi reći, ja sam potrošio na HDZ sigurno 6 milijuna eura, političkih veza nećemo uopće komentirati koje. I onda na kraju, evo, ti si jedina osoba di je rekla: Ante, bit će napravljeno. Pa je stvarno napravljeno. Ja šok doživio, matere mi...", piše list.

Josipu Rimac i još 12 osoba terete za više kaznenih djela u aferi vjetroelektrane. Rimac je osumnjičena za pogodovanja poduzetnicima, mito i namještanja natječaja.