Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Hrvoja Krešića

U Saboru nije nedostajalo podbadanja, nadvikivanja, prepucavanja: "U fokusu je bio zakon koji je digao dosta prašine"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić Hrvoje Krešić Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 2 Sabor - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 1 Sabor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 4 Sabor - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabor - 3 Galerija 1/5 >>
S novim danom - novi sukob i teške riječi u vrhu države. Predsjednik Zoran Milanović iz Zagorja, premijer Andrej Plenković iz Slavonije u međusobnom napadu.

Ni dok su u gostima, ne biraju riječi. Uvrede u vrhu države odavno su otišle - predaleko.

Na Markovu trgu je bio reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić. Kaže da se netrpeljivost u vrhu države na neki način prelila i u klube Sabora.

"Tu je prisutna već neko vrijeme, iako ne na konkretnu temu obrane i izvješća o obrani. Nije nedostajalo podbadanja, nadvikivanja, prepucavanja, međutim, način na koji je dan počeo u Saboru je dao sugerirati da treba očekivati nešto drugo", rekao je Krešić.

"U fokusu je bio zakon koji je digao dosta prašine, a to je novi Prekršajni zakon, koji je išao u hitnu proceduru. S obzirom na to kako je dan počeo u Saboru, možda se trebalo očekivati nešto drugo", dodao je.

Odlazak šefice Uskoka nije bila jedna od tema, ali...

U Saboru jedna od tema formalno nije bila odlazak sad već bivše ravnateljice Uskoka Vanje Marušić, no o tome je bilo riječi.

"Peđa Grbin je najavio da će SDP-ov predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić tražiti da se na odboru pojave i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i bivša ravnateljica Uskoka Vanja Marušić kako bi javnosti u potpunosti objasnili sve detalje", kazao je Krešić.

"U tome podršku mu podršku pružaju drugi oporbeni klubovi", dodao je.

"Zanimljiv detalj u toj priči dala je i profesorica s Pravno fakulteta Zlata Đurđević koja je svojevremeno bila kandidatkinja predsjednika Zorana Milanovića za mjesto predsjednice Vrhovnog suda", naveo je i dodao da je Đurđević otkrila pravilnik o načinu na koji se mogu koristiti vozila u Uskoku.

"Tvrdi da prema tom podzakonskom aktu apsolutno ništa sada već bivša ravnateljica Uskoka nije učinila sporno", zaključio je Krešić.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene