Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Uskoro inspekcijski nalaz - je li bilo propusta? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

U jutarnjim satima u nedjelju 5. svibnja dogodio se još jedan napad na djelatnika Hitne pomoći. U ovom slučaju agresije na medicinske djelatnike došlo je do udaraca u glavu, verbalnog vrijeđanja i bacanja na pod.


Iz Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije obavijestili su o napadu na svoga djelatnika koji se dogodio u nedjelju u Zadru. 

Vezani članci Policijski očevid, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Drama kod Siska: Izvanbračnu suprugu vrijeđao, prijetio joj pa ju zatočio i fizički napao Mladi par napao dr. Markotić i ekipu N1 televizije Vrijeđali i psovali ekipu N1 televizije i Alemku Markotić: "To su ljudi s margina. Bili su alkoholizirani"

Na povratku s intervencije djelatnici Zavoda zaustavili su se u pekarnici Stanovi, gdje je nepoznata osoba počela verbalno napadati vozača tima. 

Liječnik je stao u obranu kolege, na što je napadač počeo s fizičkim napadom na liječnika.

Zadao mu je više udaraca rukom u glavu, bacio ga na pod i više puta udario. 

Uz pomoć svih prisutnih napadač je obuzdan, a o svemu je odmah bila obaviještena i zadarska policija, no do dolaska policije na mjesto okršaja – napadač je već pobjegao, a policija je mogla napraviti samo zapisnik. 

Liječnik Zavoda za hitnu medicinu nalazi se na bolovanju, a utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede.

"Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti te otkrio počinitelj. Na temelju prikupljenih saznanja i razgovora sa svjedocima, povod napadu vjerojatno je bilo parkirano vozilo Hitne medicinske pomoći ispred ulaza u pekarnicu. Obrada događaja je u tijeku", kazala je zamjenica glasnogovornice zadarske Policijske uprave Sonja Šimurina.

Ovo je tek najnoviji u nizu slučajeva napada na zdravstvene djelatnike. U siječnju je došlo do napada u KB-u Dubrava u Zagrebu, a samo nekoliko dana kasnije došlo je do napada više osoba na medicinsko osoblje u bolnici na Jordanovcu.

Tada su iz Ministarstva zdravstva naglasili da je novim zakonom, koji je na snazi od 5. siječnja, za takve napade predviđena kazna zatvora u trajanju do pet godina. (Hina/I.M.)