Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA S POPLAVAMA

Na širem području Gospića izvanredne mjere obrane od poplave, sve službe na terenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na širem području grada Gospića zbog obilnih oborina u posljednja dva dana došlo je do izlijevanja iz korita rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac, a Hrvatske vode uspostavile su izvanredne mjere obrane od poplava, objavilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH.

Trenutno je najteže na području Ličkog Novog gdje je poplavljeno pet stambenih i nekolicina gospodarskih objekata i stanovništvu je otežana prometna komunikacija zbog zatvorene dionice Lički Novi-Žabica (Gospić).

Na terenu su sve službe i Stožer civilne zaštite grada Gospića koji su na dispoziciji ugroženom stanovništvu na poplavljenom području. Na području Pazarišta vodostaj bujice Tisovac je u blagom opadanju.

Zbog trenutne situacije ograničen je cestovni promet na dionicama cesta: Mala Plana - Velika Plana, Podastrana - Donje Pazarište,Lički Novi – Žabica, Smiljan – Trnovačko Novoselo, Smiljan – Rastoka, Lički Novi – Podoštra i Žabica - Gospić.

Potrošači se obavještavaju da uslijed intenzivnih oborina na velebitskom području u pojedinim izvorištima došlo je do povišenja mutnoće i voda nije za piće u naseljima Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Kalinovača, Popovača Pazariška, Aleksinica, Vaganac, Vranovina, Oteš, Klanac, Veliki Žitnik, Trnovac i Bužim, izvješćuje Ravnateljstvo civilne zaštite.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene