Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA MIRA

Novi potres na Baniji, osjetio se i u Zagrebu: ''Idi kvragu... Cijeli krov mi je zazvonio''

Potres na Baniji
Potres na Baniji Foto: DNEVNIK.hr
Potres magnitude 3,8 po Richteru zatresao je područje Banije jutros oko 7:33, a osjetio se i u Zagrebu. Zasad nema informacija o eventualnoj šteti.

Tlo na Baniji i dalje ne miruje. Prilično jak potres snage 3.8 prema Richteru zatresao je u petak ujutro petrinjsko područje, izvijestila je Seizmološka služba. Zasad nema informacija o eventualnoj šteti.

Seizmolozi navode da su potres zabilježili u 7:33 minute s epicentrom kod Donje Budičine, pet kilometara južno od Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V - VI stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima, ali i u Zagrebu.

Građani javljaju da je trajao nekoliko sekundi ističući da im nije trebalo ovakvo buđenje uz trešnju i zvuk poput grmljavine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oko 15:20 Potres jačine 4,1 prema Richteru pogodio BiH: "Jako se osjetilo, mislio sam da će zidovi popucati"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 4,2 i 4,8 po richteru Dva jača potresa u Italiji: "Drugi je zatresao puno jače, ajme meni. Bilo je strašno"

''Cijeli krov mi je zazvonio'', ''Idi kvragu...'', Dokad više'', ''Uh, ovaj je bio jači'', ''Djeca mi dobiju živčani slom svaki put'', "Jaka grmljavina, tutnjava i ljuljanje. Kućni ljubimci se svi razbježali od straha", samo su neke od brojnih reakcija građana.





 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene