Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saga se nastavlja

Novi pokušaj izbora intendanta zagrebačkog HNK: U igri ostali Lederer i Visković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualna intendantica Ana Lederer i pisac te urednik Velimir Visković natječu se u četvrtom pokušaju izbora intendanta zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Odluka se očekuje 29. listopada.

Na četvrtom javnom natječaju za intendanta zagrebačkog HNK prijavilo se dvoje kandidata, aktualna intendantica Ana Lederer te leksikograf, pisac i urednik Velimir Visković, doznaje se danas od predsjednika Kazališnog vijeća HNK Duška Ljuštine.

Oboje kandidata uredno je dostavilo potrebnu dokumentaciju i zadovoljavaju uvjete natječaja, utvrdilo je Kazališno vijeće koje je 22. listopada otvorilo prijave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Politika vs. kultura Intendantica HNK na mukama: Ministrica kulture je ne želi dok je Bandić podržava Slika nije dostupna Na Ustavni sud Lederer ministrici Zlatar: Ako Zagrebu uzimate HNK, preuzmite i račune

>> Gradsko vijeće Split izabralo Tončija Bilića za intendanta splitskog HNK

O kandidatima Vijeće će glasovati 29. listopada, nakon čega će Ministarstvu kulture i Gradu Zagrebu uputiti svoj prijedlog intendanta koji bi zagrebački HNK trebao voditi od iduće sezone.

Prethodni treći natječaj poništen je ovoga ljeta nakon što Ministarstvo kulture nije prihvatilo program Ane Lederer, koja je jedina ispunila formalno-pravne uvjete natječaja. Na taj se natječaj, uz nju i Viskovića, bila prijavila i Sibila Petlevski.

Intendanta zagrebačkog HNK na četverogodišnji mandat imenuje Vlada na zajednički prijedlog ministra kulture i gradonačelnika, a po prethodno pribavljenom mišljenju Kazališnog vijeća, koje nije obvezujuće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene