Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupa se i dalje izlIjeva

VIDEO Pogledajte strašne prizore snimljene dronom iznad Male Gorice: "Naše područje uopće nije branjeno"

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Ivica Vlahovac, Mala Gorica Ivica Vlahovac, Mala Gorica Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Ivica Vlahovac Domagoj Mikić i Ivica Vlahovac Foto: DNEVNIK.hr +3 I dalje odsječene kuće Galerija 1/8 >>
Kakvo je stanje Kupe danas i kako će biti sutra u Maloj Gorici donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. Prizore potopljenog naselja te Kupu koja se i dalje izlijeva sve je snimio dron.

Trenutni vodostaj Kupe iznosi 974 centimetra na mjernoj postaji u Farkašiću. U Maloj Gorici, Kupa se i dalje izlijeva iz matice, a ono što kažu podaci je da je Kupa u narasla za jedan centimetar.

"Sve službe koje su na terenu uvjeravaju da bi se ovakvo stanje trebalo nastaviti još danas tijekom dana i sutra. Nekih tridesetak kuća ovdje je u potpunosti odsječeno", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV, Domagoj Mikić.

Stradala su brojna poljoprivredna zemljišta.

"Od kukuruza nema ništa, žito isto propalo kao i sve ostalo. Livade, trave su nam poplavljene pomuljene, nemamo ništa od toga", rekao je Ivica Vlahovac iz Male Gorice.

Pročitajte i ovo Zmija u drvarni - 2 Sve vrste spašavanja Građani u panici: Vatrogasci usred sanacije od poplave dobili nesvakidašnju dojavu

Mjesto gdje se nalazi pašnjak, na kojemu su se nekada pasle Ivičine krave u potpunosti je pod vodom. Krava su premještene u staje, no voda i tamo probija. Problem u Žažini je da ljudi nemaju građevinske dozvole, Ivica tvrdi da to u Maloj Gorici nije slučaj.

"Mi imamo građevinske dozvole, tu nije vikend naselje, kuće su napravljene '74. Žalosno je ovo sve za poljoprivredu i nas seljake", poručio je Ivica.

Prošlih godina bilo je financijske pomoći, no nedovoljno.

"Nešto malo smo dobili, par kuna, slabo. Ne može to nitko platiti da se pomogne to je puno novaca", izjavio je Ivica.

Pročitajte i ovo Stjepan Rožanković i Matea Ćorić Brunović velike poplave Poljoprivrednici zbrajaju štete, od usjeva nastao bazen: "Ne može nam to nitko platiti“

Malu Goricu za razliku od ostalih naselja nije se niti pokušalo obraniti od poplave. 

"Nije uopće branjeno naše područje. Trebao bi nasip ići ovuda da se obrani selo, a ne naša polja. Selo je naučeno na poplave, ali ne ovoliko. Ovdje ne može ni Hitna pomoć doći, eventualno čamcem", zaključio je Ivica.

Više detalja pogledajte u videozapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene