Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon sjednice vlade

Prvo obraćanje novog ministra graditeljstva Ivana Paladine: "Moj fokus u narednom periodu je obnova"

Novi ministar obratio se medijima odmah nakon sjednice Vlade. Objasnio je da je njemu obnova trenutno u fokusu te traži manje od 100 dana - "Tražim malo mira". Dotaknuo se i imovinske kartice koju će ispuniti u zakazanom roku od 30 dana.

Hrvatski sabor u srijedu je potvrdio Ivana Paladinu za novog ministra graditeljstva. Za njega je glasalo 77 zastupnika, 51 zastupnik je bio protiv, a tri suzdržana.

Vlada je danas održala redovitu sjednicu, a nakon sjednice izjavu je dao novi ministar. To je Paladini bilo prvo službeno obraćanje.

"U skladu sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa napravit ću sve postupke kako bih uskladio sve sa Zakonom. Prenijet ću upravljačka prava i u bilo kojem procesu ću se izuzeti. Ja sam postupak izlaska iz vlasničke strukture pokrenuo početkom 2020., dakle to je postupak koji traje više od dvije godine. Ne mogu utjecati na rokove tog postupka", rekao je Paladina.

Komentirao je i premijerov poziv da postane ministar. "Ja ovaj poziv nisam mogao odbiti jer se u potpunosti poklapa s mojim dosadašnjim 15-godišnjim poslovnim iskustvom."

Novi ministar graditeljstva otkrio je i na što će se fokusirati prvo. "Moj fokus u narednom periodu je obnova."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPORBA IZNIJELA NIZ KRITIKA Sabor izglasao Horvatova nasljednika: Ivan Paladina je novi Plenkovićev ministar graditeljstva

Pročitajte i ovo Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 4 ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA Tko je Ivan Paladina i koje to veze i poslovi budućeg ministra smetaju oporbi i predsjedniku?

Nije skrivao da je ponosan na poslovne rezultate. Dodao je i da nije točno da je svaki projekt na kojem je radio - propao. "Ponosan sam na sve što sam radio i rezultate rada. Imam puno više kredita, vidjet ćete sve u imovinskoj kartici. Iznimno sam ponosan na cjelogodišnji i dosadašnji poslovni put. Cjelokupna moja imovina i moje obitelji je u javnim registrima. Ispunit ću u roku od mjesec dana imovinsku karticu. Moji prihodi će biti dovoljni za vraćanje tih kredita."

Projekt Kupari trn je u oku oporbe, a on sada kada je postao ministar nije htio ništa u vezi toga komentirati dok se ne savjetuje što smije reći. "Izuzeo bih se od odgovora po pitanju Kupara."

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene