Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosna na vilu u Istri

Novi 'fićo' još nije u imovinskoj kartici Vesne Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić čija je stranka bila glavni oslonac predsjedniku Mesiću, mogla bi, čini se, ostati bez njegove potpore za predsjedničke izbore. Istražili smo imovinsku karticu i provjerili što sve točno ima, te kojim je novcem kupila i koliko platila vilu u Istri.

Novi Fićo star oko godinu dana još se ne nalazi u imovinskoj kartici Vesne Pusić. No osim Fiće vrijednog 12 tisuća eura, Pusić posjeduje dio kuće u Zagrebu, gdje živi u naslijeđenom stanu. Ponosi se i svojom istarskom vilom. 'U Istri imamo jako lijepu kuću, osim što nije vila jer ima 60-ak kvadrata to je kućica koju smo kupili prije 17 godina i tada je koštala 11 ili 12 tisuća maraka, nisam baš sigurna', rekla nam je Vesna Pusić, kandidatkinja za predsjednika.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Hebrang je jedan od najsiromašnijih kandidata

Kao profesorica sociologije Pusić ne prima naknadu ima dodatni prihod na 22 dionice Ine koje posjeduje, a koje su kupljene na kredit. Pusić kaže kako ima i vrijednih umjetnina, no one se ne nalaze u njezinoj poreznoj kartici, jer su u vlasništvu njezinog oca. Njezin suprug ima imovinu koja nije nimalo mala. Vlasnik je tvrtke s godišnjom dobiti višom od milijun kuna. Plaća mu je 8 tisuća. Isto tako posjeduje kuću i gospodarsku zgradu u Istri od 150 kvadrata, stan u Vilniusu, automobil BMW X5 te umjetnine u ušteđevinu u vrijednosti svako 100 tisuća kuna.

>> Josipović bogatstvo stekao radom i nasljedstvom

'Ja sam u takvoj profesiji cijeli život koja nije okrenuta biznisu uvijek sam pristojno živjela i tako namjeravam. Nikada s nekim posebnim bogatstvom. To mi nije cilj i mjera uspjeha. U mojoj karijeri mjera i cilj uspjeha su objavljene knjige i članci, a ne novac', istaknula je Pusić. Pusić je svjesna kako imovina političara mora biti javna zbog izbjegavanja korupcije. Zato očekujemo da neupisani Fićo do kraja mandata nađe mjesto u imovinskoj kartici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene