Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri nekretnine i auto

Hebrang je jedan od najsiromašnijih kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrija Hebrang, HDZ-ov kandidat za Pantovčak, sudeći po imovinskoj kartici jedan je od siromašnijih kandidata. Prodaje čak i vikendicu jer si je više ne može priuštiti. A sve je kaže stekao svojim radom!

No, uz njegovo ime vezale su se neke financijski unosne afere. Provjerili smo koliko je stvarno zaradio u priči o nekadašnjoj aferi Shimadzu. Hebrang za sebe kaže kako je zdrav te da mu je to, uz obitelj i najbitnije. Posjeduje stan u zagrebu vrijedan 320 tisuća eura, vikendice u Pisarovini i na otoku pašmanu vrijedne ukupno 300 tisuća eura, automobil i ostalu pokretnu imovinu u vrijednosti 50 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Političari za Scenu priznali što im fali Andrija Hebrang: Volio bi imati helikopter, ali ga se bojim! Slika nije dostupna Presuda generalima I lijevi i desni složni: Presuda je sramotna!

>> Josipović bogatstvo stekao radom i nasljedstvom

'Prodežurao sam 20 godina ogroman broj noći i imao sam tvrtku za proizvodnju vrata, koja je dobro poslovala ali sam ju zamrznuo zbog političkog djelovanja', rekao nam je Hebrang, dodajući kako je iznimno puno radio kao honorarac. 12 posto udjel u tvrtki KIT prenio je na većinskog vlasnika. Kao član uprave Croatia osiguranja ne prima naknadu baš kao ni kao profesor na medicinskom fakultetu. 'Od svog oca nisam naslijedio ništa sve je uzela bivša država supruga je nešto naslijedila. Otprilike trećinu smo naslijedili, a dvije trećine stekli sami', objasnio je Hebrang.

'Ako ne prođem na izborima, idem u mirovinu'

Liječnik, saborski zastupnik profesor medicine i političar s dugogodišnjim stažom Andrija Hebrang ponosan je svojom imovinom. 'Imam montažnu kućicu u vukomeričkim goricama koju sam upravo dao na prodaju jer više ne mogu ju uzdržavati s obzirom da mi je supruga išla u mirovinu', ističe Hebrang. Upitali smo ga i za aferu Shimadzu za koju ga se vezivalo. 'Imam i pravomoćnu presudu protiv inicijatora te laži te 1996. godine. Proces je trajao 10 godina ali sam ja dobio odštetu od 70 tisuća kuna', rekao je Hebrang.

Svoje konkurente u kampanji nerado komentira osim Nadana Vidoševića. Za njega kaže kako se obogatio u vrijeme rata. No Hebrang, Vidoševićev donedavni stranački kolega, do sad je o tome šutio. 'Kad sam gledao njegove izjave gdje je i kada radio vidio sam da je od 1990. bio na dobrim pozicijama, direktorskim i ministarskim, i u to razdoblje on smješta stjecanje svojih dobara', govori Hebrang. Ne prođe li na predsjedničkim izborima s smiješkom kaže Hebrang, spreman je za mirovinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene