Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključni dokazi

Novi detalji sukoba u Viškovu: "U spisu postoji videosnimka sukoba koja isključuje ikakvu odgovornost Škalamere"

Marko Andrić (Foto: Dnevnik.hr)
Marko Andrić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Andrić (Foto: Dnevnik.hr) Marko Andrić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Siniša Matulić (Foto: Dnevnik.hr) Siniša Matulić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zgrada u Općini Viškovo (Foto: Dnevnik.hr) Zgrada u Općini Viškovo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dobrivoje Arsić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Ispitivanjem svjedoka nastavljena je istraga o sukobu oko parkirnoga mjesta u Viškovu kod Rijeke. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je pet svjedoka napada, dok sutra treba biti ispitano još dvoje. U spisu je i videosnimka napada za koju odvjetnici tvrde da isključuje ikakvu odgovornost njihovog klijenta, Matka Škalamere.

Pet svjedoka obrane ispitano je kasno poslijepodne u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci u slučaju navodnog napada na nacionalnoj osnovi prošloga utorka u Viškovu kod Rijeke.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude" Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

Duško Miočić, odvjetnik Matka Škalamere, potvrdio nam je i da u spisu postoji i videosnimka sukoba koja, kako tvrdi, isključuje ikakvu odgovornost njegovog klijenta. 

"U srijedu će biti saslušano preostalo dvoje svjedoka, Arsić i njegova supruga. Nakon toga će biti stečeni zakonski uvjeti za puštanje Matka Škalamere iz istražnog zatvora. Po nama su svi svjedoci iskazivali pozitivno za našeg klijenta", kaže Miočić. 

Arsić: Sve je smišljeno

Dobrivoje Arsić rekao je kako je sve izrežirano, smišljeno i smješno, te da je HGSS-ovac plaćen da napravi to što je napravio. Kolege i prijatelji četrdesetdvogodišnjeg Riječanina, dugogodišnjeg gorskog spasioca još su u šoku za što se tereti njihov prijatelj.

"Suosjećam i na neki način svi čekamo da on izađe van da može biti skupa s nama ponovno" rekao je Marko Andrić, prijatelj osumnjičenoga.

Osumnjičeni je pronađen, priveden i određen mu je jednomjesečni pritvor. U međuvremenu se saznalo da je oštećeni naglog karaktera i navodno je nedavno prijetio, zbog čega je i kazneno prijavljen, no u policiji nam to nisu potvrdili. "Sukladno važećim propisima o zaštiti osobnih podataka nismo u mogućnosti iznositi podatke koje tražite, a koji bi se odnosili na konkretne osobe", priopćila je policija.

Šibensko-kninska policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili tko su počinitelji dva incidenta u okolici Knina. Arsićevi susjedi tvrde da do sukoba sigurno nije došlo zbog njegove nacionalnosti.

"U dvije zgrade je sve skupa pet stanova obitelji povratnika s tim da u tri stana žive, u jedan povremeno dolaze, a u jednom nema nikoga. Sa svima ostalima smo OK, u korektnim odnosima, ljudi su sasvim OK, osim gospodina Arsića koji od samoga početka radi probleme i nama i susjednoj zgradi", kaže Siniša Matulić, susjed Arsića.

Sam sukob vidjeli su vjedoci koji su danas ispitani i ne smiju o tome javno govoriti. "Tu smo sjedili na terasi, bilo je možda osam i pol, devet navečer čuo sam neku galamu, I čuo sam da se netko dere Arsiću, makni kola, gledao sam i jedno dva, tri puta sam čuo Arsiću makni kola, pretpostavljam da je to gospodin koji je završio u zatvoru. I onda sam čuo kako je Arsić s balkona rekao nešto u stilu zvat ću policiju" kaže susjed Hrvoje Pavlinović.

Većina susjeda ovog povratnika smatra naglim i agresivnim. On je malo čudan čovjek, I eto, malo je stariji. Dobar dan, dobar dan, to imam s njim, ništa više" kaže Pavlinovi.

Novi list piše kako Dobrivoje Arsić ima prijavu za prijetnju nožem na tržnici. Prijavio ga je Mirko Milošević zbog događaja koji se zbio sredinom travnja ove godine na Brajdi. Milošević je kazneno prijavio Arsića jer mu je ovaj nakon kraće verbalne preprike prijetio da će ga izbosti nožem. A posvađali su se oko postavljanja štandova, piše Novi list.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene