Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REKORDNA POTROŠNJA

Jedno od popularnijih turističkih mjesta zabranilo pranje automobila i punjenje bazena: "Mjere su na snazi do daljnjega"

Voda: Ilustracija - 1
Voda: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zbog rekordne potrošnje vode u Novalji na otoku Pagu na snazi je zabrana punjenja bazena, zalijevanja vrtova i zelenih površina te pranje automobila i dvorišta vodom iz vodovoda, dok vode za opću potrošnju ima dovoljno i dobre je kvalitete, poručuju iz tamošnje gradske tvrtke Komunalije.

Direktor Komunalije Neven Korda poručio je građanima i turistima da će prvi stupanj ograničenja korištenja vode biti na snazi do daljnjega, jer je dosegnuta potrošnja od preko 10.500 prostornih metara vode na dan.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

"Štednja vode na otocima ljeti je uobičajena, pogotovo kada je puno turista, kao sada", rekao je Korda te istaknuo da "rekordne 2019. godine dnevna potrošnja nije prelazila 10 tisuća kubika".

Dakle, vode ima, zdravstveno je ispravna, pritisak je dobar, samo je uveden prvi stupanj redukcije kao preventiva da ne bi došlo do daljnjih problema", zaključio je Korda.

Pročitajte i ovo Ilustracija gase i javnu rasvjetu Hladan tuš u Njemačkoj: Prvi veliki grad ugasio toplu vodu

Pročitajte i ovo Krenulo punjenje presušenih lokvi - 3 "Nikad nije bila takva suša" Lovci u Istri spašavaju životinje: "Blizu kuća dolaze, piju iz kanti gdje pas pije, žedne su"

Dodao je da na otok voda dolazi iz Vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak Senj, te sa Svetog Jurja na lokaciji Hidrocentrale Senj, a količine su ograničene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene