Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović o Faberovoj smjeni

'Nova kletva u Hrvatskoj 'Da Bog da bio unaprijeđen!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je danas na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a sve potencijalne partnere na nacionalni razvojni koncenzus Hrvatske.

Milanović je na taj koncenzus pozvao sve one s njihove strane političkog spektra kao i sve one koji trenutno sudjeluju u radu sadašnje vlade, a rad koje smatra duboko neuspješnim. 'Svi partneri su dobrodošli, vrata su svima otvorena', istaknuo je. Predsjednik SDP-a podsjetio je da je u skoro 20 godina samostalne hrvatske države bilo dva nacionalna koncenzusa oko kojih se u kritično važnim trenucima okupila cijela nacija - referendum o samostalnosti Republike Hrvatske te hrvatsko članstvo u Europskoj uniji. Dodao je da ulazak u EU još nije ostvaren ali je on nadohvat ruke te je pitanje godine kada će se ostvariti.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Milanović je naglasio da je cilj SDP-a treći hrvatski koncenzus, koncenzus razvoja i koncenzus koji Hrvatsku odvaja iz prosjeka i čini je jakom. No drži da će zato biti potrebno donijeti neke važne i teške odluke koje će respektirati dosegnutu razinu društva i socijalnog razvoja. 'Moramo i hoćemo okupiti oko sebe sve one koji imaju ideje, volje i drskosti da stvari pokrenu naprijed', kazao je dodavši da se takvi ljudi već okupljaju oko SDP-a.

'Donošenje Zakona o zabrani rada primjer kako ne treba raditi'

Komentirajući odluku Ustavnog suda kojom se po drugi put ukida zabrana rada nedjeljom Milanović je kazao da je donošenje zakona o zabrani rada primjere kako ne treba raditi i kako se neće raditi u Hrvatskoj koju će voditi SDP. To je primjer lošeg kompromisa koji je u pola godine uzrokovao gubitak radnih mjesta i nesigurnost, rekao je Milanović. Smatra da netko treba odgovarati za tu štetu i nastale gubitke. Ocijenio je da ćemo zbog sve većeg pritiska konkurencije svi trebati raditi sve više i sve bolje. Jedini izlaz je da se pošten i težak rad pošteno plati, a SDP jamči za to, istaknuo je Milanović.

>> 'Nisam otišao svojom voljom, ali ću poštivati odluku Vlade'

Komentirajući smjenu Vladimira Fabera s mjesta ravnatelja policije, predsjednik SDP-a smatra kako će uskoro u Hrvatskoj jedna od većih kletvi biti 'Da bog da bio unaprijeđen'. Ocijenio je da takva vrsta unaprjeđenja predstavlja političku čistku u jednom osjetljivom segmentu državne vlasti. Milanović je kazao da se u tom sektoru u posljednjih pola godine nešto učinilo te se postigao standard koji je rezultat rada struke. Ocijenio je da je Faber bio visoki državni službenik na čelu osjetljivog aparata koji nije želio slušati diktat dnevne politike u kadrovskom, profesionalnom i smislu istrage.

Biraju se kandidati SDP-a za predsjednika Hrvatske

Milanović je ocijenio da je nakon lokalnih izbora počeo puhati novi vjetar promjena koji se najbolje vidi u krajevima Hrvatske koji su do sada bili temeljem neke predrasude nedodirljivi, a sada, dolaskom SDP-a ili kandidata uz potporu SDP-a, postaju baza i kovitlac promjena koje će zahvatiti Hrvatsku u najskorijem vremenu. 'Mi želimo biti dio tog procesa i želimo voditi taj proces', kazao je.

Na zatvorenom dijelu sjednice članovi Glavnog odbora SDP-a raspravljati će o rezultatima lokalnih izbora, utvrditi prijedlog kandidata SDP-a za predsjednika Republike Hrvatske te donijeti odluku o osnivanju osam općinskih organizacija SDP-a. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene