Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuči ukusno?

Nordijska kuhinja: Jaje grijano tri sata u pećnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanstva kraljevina Danske i Švedske predstavnicima hrvatskih tvrtki pokazala su što je moderno jesti na sjeveru.

Nova nordijska kuhinja preuzela je na jedan dan Westinovu kuhinju. Pokazujući nam što sjevernjaci jedu prvo su nam dali snijeg od graška. 'Napravim ovo pomoću jendog proizvoda i malo čarolije', rekao je danski kuhar Anas.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Pa jedu i čarobna jaja, ni kuhana ni pečena. Nego grijana. 3 sata na 62 stupnja. Bjelanjak bacaju, kažu, važno je da izgleda lijepo i da je ukusno. Primjenjivo čak i na, najmasniju omegom 3, haringu. 'Marinirana je nekoliko mjeseci', rekao je švedski kuhar Kenneth. 'Vrlo je mekana i ukusna', dodao je.

Kao i svinjska porebrica, koju će speći u vlastitoj masnoći. 'Sva ova mast će se otopiti i postat će hrskavo. Možete to i kod kuće', rekao je danski kuhar Simon. I kruh vole hrskav. 'Pečemo ga u pećnici na niskim temperaturama pod pritiskom. Stisnemo ga s pladnjevima s obje strane', objasnio je Anas. A pladanj sa svinjetinom upravo je izvađen.

'A ovo je najjeftinji dio svinjetine. Nitko ga ne želi, rade kobasice iz ovoga. A kad možete napraviti ovo, a ukusno je, zašto ne biste? I to je cijela filozofija nordijske kuhinje. Uzmimo što je tamo, što je svježe, što još nije iskušano. Pokušajmo to iskoristiti', rekao je SImon i dodao da nemaju vremena jesti dok kuhaju.

Kao ni njihovi narodi - vremena za desert. 'Imate prekrasne slastice u Hrvatskoj. Mi, Danci se s vama tu ne možemo usporediti. Nemamo kulturu odlaska na kolač, niti kulturu odlaska na kavu, što je tužno', rekli su kuhari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene