Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Noćni klubovi u Dalmaciji su paravan za kriminal!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnica noćnih barova u Splitu i Trogiru u tragičnoj priči otkriva kako nisu smjele odbiti seks sa godtima. Gosti bi u klubu ostavili više novca, a one su bile prisiljene s njima odlaziti u stanove, hotelske sobe ili u apartmane te se prostituirati.

Priča djevojek koju prenosi Slobodna Dalmacija potresna je ispovijest djevojke koja je kao animir-dama radila u više splitskih noćnih klubova. Iz tog pakla droge i prostitucije uspjela je pobjeći.

Pročitajte i ovo Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split Screenshot U 3:50 sati Usred noći potres pogodio Dalmaciju: "Bome je treslo"

Tjedan zarada 100 do 200 kn

- Gosti jednog noćnog kluba u Splitu koji su željeli spavati s nama - djevojkama koje su tamo plesale, jednostavno bi u klubu ostavili više novca od iznosa koji su potrošili, a mi smo od tadašnjeg voditelja bile prisiljene s njima odlaziti u privatne stanove po Splitu, hotelske sobe ili u apartmane kraj Trogira i prostituirati se, priča djelatnica, i nastavlja:

- Golemi računi za piće bili su zapravo pokriće za plaćanje tih usluga, a kartice kojima su gosti često plaćali provlačile su se kroz više pos aparata, nastavlja.

- Voditelj kluba također nas je tjerao da priđemo gostima i tražimo da nas počaste, te da lažemo da to piće košta samo 200 kuna. Poslije bi dobili račun po kojem isto košta od 5 do 20 tisuća kuna. Lako su ih varali jer su postojali dvostruki cjenici, nastavlja potresnu priču djelatnica.

- Prevareni klijenti ne bi htjeli plaćati tolike račune, ali bi ih osoblje silom na to natjeralo. Ako ih je bilo više u društvu, jednog bi zatočili dok drugi ne donese traženi novac ili kartice, ili bi ih pretukli tako da su po zidovima ostajale mrlje krvi, koje bi poslije prebojili, a to su često činili.“

"Gostima, za koje se pretpostavilo ili znalo da imaju mnogo novca, stavljala se droga u piće, samo da bi ih se ’potaklo’ da više troše, te da zatraže seksualne usluge" Zbog naplate, u klubovima su postavljene skrivene kamere koje su sve snimale, pa tako i dio kluba gdje su plesačice mušterijama gole plesale ples u krilu, prilikom čega su im često pružale i seksualne usluge.

Događanja preko kamera prate čuvari koji se ’skrivaju’ u susjednoj prostoriji. Kada netko ne bi želio platiti iznos koji je od njega zatražen izišli bi iz kancelarije, odvukli gosta i zaprijetili bi mu da će snimku pokazati njegovoj ženi i djeci. 

Mnogo je zaposlenih u državnim službama, poznatih i uglednih gostiju od političara, poduzetnika, sportaša i obiteljskih ljudi koji su tako bili ucijenjeni.
- Nikad nismo smjele odbiti spavati s gostima ili im odbiti pružiti ostale seksualne usluge. Sve cure, koje su dovodili iz Bosne, Rusije, Moldavije, su pokušavale pobjeći, no to nismo mogle jer su nam uzeli dokumente. Za odlazak nismo imale ni novca jer su plaće kasnile ili ih ne bismo ni dobile, priča djelatnica.

- Tjedno bi nam dali 100 do 200 kuna, tek tako da nismo potpuno bez novca. Stanovale smo u privatnom stanu u Podstrani, kraj Splita, gdje smo imale čuvare i bile smo pod njihovim stalnim nadzorom, ni na plažu nismo smjele otići bez njihove pratnje, priča djevojka.

Osim što gosti ostavljanjem povećeg "viška" novca seks mogu dobiti u samom klubu ili s djevojkom otići u hotelsku sobu, mušterije mogu naručiti da im se iz kluba djevojka dovede u stan ili hotel. 

U hotelima rade osobe koje su posrednici između zainteresiranih mušterija i kluba. Djevojke u hotel dovode vozači. 

Slobodna Dalmacija nadalje doznaje da je jedna od osoba koja je sudjelovala u organiziranoj prostituciji i prevozila djevojke bio Berlinac s više identiteta Toni Spasevski, odnosno Daniel Schlaeger. Javnosti je poznat kao nedavno osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog krivotvorenja isprave, razbojstva i pokušaja krađe. 

U Split ga je navodno i doveo vlasnik kluba "Pasha" N.A. koji je po navodima tjednika Globus u Njemačkoj odležao devet godina zatvora zbog međunarodne prostitucije, te da ga je istraživala i POA.

O kriminalu koji se kontinuirano događa u pojedinim noćnim klubovima govore i policijski podaci: - U Splitu od početka godine policiji se obratilo 16 osoba da su oštećeni u noćnim klubovima na način da su im prišle djevojke i tražile da ih počaste pićem po prihvatljivoj cijeni, a zatim su im isporučeni računi s 30 puta većim iznosom. 

Također su ispričali da ih je, kad su odbili platiti račun, osoblje zaključalo u prostorije u klubu, a dio oštećenih su zadobili teške tjelesne ozljede kao što su lomovi noseva i vilica, rekao je pomoćnik zapovjednika Druge policijske postaje za kriminalističku policiju Stipan Skejić.

U American Go-Go klubu policija je 2003. godine evidentirala kazneno djelo protupravne naplate, odnosno otuđenje novca i drugih stvari od gosta uporabom sile ili prijetnjama, a u cilju naplate navodnog duga. 

Prijava do prijave

Vezano uz to, tadašnji zaposlenik Tihomir Lučić prijavljen je za tri takva kaznena djela, suvlasnik kluba Boris Kale za jedno, te za zloporabu ovlasti u gospodarskom kriminalu.

U "Pashe" u Medenoj, tijekom 2004. i 2005. godine, prijavljena su tri slučaja protupravne naplate. U dva slučaja oštećeni su povukli prijavu i podmirili račun, dok je u trećem podnesena kaznena prijava.

U "Pashi" na Bačvicama prijavljena su tri slučaja. No, kaznene prijave nisu podnesene, jer je jedan oštećeni podmirio račun, dok su dvojica upućena na podnošenje privatne tužbe.

U klubu "After dark" 2003. godine policija je zabilježila djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, a 2005. godine protupravne naplate, iznude i nanošenja teške tjelesne ozljede.

U istoimenom klubu u Makarskoj tijekom prošle i ove godine evidentirana su dva djela protupravne naplate.

Također, policija je intervenirala zbog neplaćenog računa u nedavno otvorenim erotskim klubovima "Princess club of exclusive" u Vodicama i Šibeniku, ali ih je pozvao suvlasnik kluba Tihomir Lučić.

Iz policije se doznaje da se radilo o dva slučaja gdje su gosti platili dio traženog iznosa za koji su smatrali da su zaista potrošili. Suvlasnik kluba upućen je na podizanje privatne tužbe protiv tih osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene