Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliko srce

Njemačka obitelj nakon nesreće zahvalila bračkim vatrogascima, a posebno su istaknuli jednog heroja: "Ovo je pravi primjer ljudske dobrote"

Obitelj iz njemačke sa supetarskim vatrogascima
Obitelj iz njemačke sa supetarskim vatrogascima Foto: Ivana Marković
Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković objavila je emotivnu zahvalu njemačke obitelji koja je na Braču doživjela tešku prometnu nesreću.

Jedna njemačka obitelj doživjela je tešku prometnu nesreću 17. srpnja na Braču. Zahvalni brzom i kvalitetnom intervencijom vatrogasaca, poslali su emotivno pismo gradonačelnici Grada Supetra Ivani Marković koja ga je na Facebooku objavila u cijelosti.

"Mi smo LC i C, brazilsko-njemačka obitelj s dvoje djece, M i N (3). Došli smo na otok Brač kao turisti koji su ovo ljeto prvi put posjetili vašu zemlju. Međutim, strašna nesreća prekinula je naš posjet trećeg dana našeg odmora i natjerala nas da vam napišemo ovo pismo.

Na povratku u Supetar iz Bola 17. srpnja poslijepodne doživjeli smo tešku prometnu nesreću. Malim čudom djeca nisu stradala, a mi odrasli smo imali samo ozljede koje će s vremenom zacijeliti. Dobili smo novi život - i unatoč strašnim okolnostima nesreće, on je izvor novootkrivene vjere u ljudsku dobrotu, dobrotu i duboku povezanost s otokom Bračem i njegovim ljudima.

Moja žena i ja bili smo ranjeni i zarobljeni u olupini automobila. Mnogi su ljudi odmah stali i pokušali pomoći. Unatoč složenoj situaciji iznimnim smo profesionalizmom spašeni rukama iskusnog Nikole Martinića Dragana, zapovjednika supetarskih vatrogasaca, a njegova ekipa helikopterom prevezena u splitsku bolnicu.

Tijekom akcije spašavanja Nikola je bio izuzetno angažiran, razgovarao je s nama i smirivao nas, uvjeravajući nas da su djeca na sigurnom.
Mogli biste reći da se do sada dogodilo ono što se očekuje od dobrog, profesionalnog spasilačkog tima koji radi svoj posao.

Ali ono što je uslijedilo u sljedećim satima i danima nadilazi ono što smo ikada mogli zamisliti - pravi primjer ljudske dobrote i osjećaja služenja raznih ljudi.

Zabrinut zbog emocionalnog stanja djece koja su morala ostati dok su im roditelji odvođeni, načelnik Peruzo raspitivao se u prometnoj gužvi koja se stvorila može li netko govoriti njemački i pomoći u prevođenju. Vrlo sretnim slučajem javila se danska dječja psihologinja (također na odmoru sa svojom obitelji) i ponudila pomoć.

Osim toga, Jakov Zlatar i Peruzo uspjeli su uvjeriti djelatnicu socijalne službe da se na dva dana preseli u DVD i brine o djeci dok roditelji nisu otpušteni. Prihvatila je zahtjev i preuzela sve odgovornosti kod lokalne policije.

Kada smo supruga i ja otišli iz bolnice, vidjeli smo našu djecu potpuno integriranu u novu hrvatsku vatrogasnu obitelj. Bili su sretni i potpuno integrirani s različitim smjenama profesionalaca. Naučili su neke riječi hrvatskog i stekli toliko novih prijatelja da nisu željeli napustiti DVD ni zemlju.

Pročitajte i ovo Bolnička putovnica za osobe s autizmom - 5 apel delnicama Emotivna objava zabrinute majke: "Marko je kao autist ranjiva skupina i laka meta. Presreću ga, traže novac... Zar moje dijete mora biti u strahu?"

Pročitajte i ovo Sandra Mesarić sa sinom Leom Apel HZZO-u Morala sinu dati lijek injekcijom da mu spasi život iako postoji i drugi način: "Leo je sklopio oči, panika je li od umora ili sam zakasnila...". Oglasio se HZZO

U trenucima kao što je ovaj koji naš svijet trenutno živi, ​​mislimo da smo bili blagoslovljeni što smo upoznali ljude poput Peruza i njegovog tima.
Pokazali su nam da dobrota još uvijek živi u čovjeku i formirali 4 nova ljubitelja Hrvatske.

Ispričavam se na dugom pismu, ali trebali biste biti ponosni na uslugu koju pružate svojim ljudima i onima koji posjećuju vašu županiju.
S poštovanjem, L i C! Naš Supetar i Brač", zaključila je zahvalna obitelj u pismu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene