Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Niški "Hannibal Lecter": Ubio cimera, izgrizao mu uši, a na suđenje došao u majici s oznakom "666"

Ilustracija (Foto:AFP)
Ilustracija (Foto:AFP) Foto: Afp
Započelo je suđenje niškom "Hannibal Lecteru", Marku Jovanoviću (28). Sumnja se da je prije godinu i pol dana ubio cimera R. Š. u zatvoru Nova Skela u Padinskoj Skeli, a onda ga izrezao žiletom i izgrizao mu uši. Na suđenju se pojavio u majici s đavoljim simbolom.

Jovanović je došao na suđenje u majici s tri šestice, simbolom koji predstavlja sotonu.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid i Josip Pavliček - 4 Kako će utvrditi uzrok smrti? Kriminalist o monstruoznom zločinu u Srbiji i je li bilo propusta policije: "Postoje indikatori..., a ubojice imaju svoj svijet" Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

"U sudnicu je došao kao maneken. Bio je čist, uredan i lijepo obučen. Međutim, svi su bili zgroženi kada su na njegovoj majici ugledali tri šestice" kaže izvor iz suda za Blic.

Na pitanje sudca da se izjasni u svezi s navodima koji mu se stavljaju na teret, nije imao puno toga za reći. 

"Ne želim o tome govoriti. Nije riječ o sukobu, niti zavisti, već o nesretnom slučaju" rekao je.

Obdukcijski nalaz je pokazao da je Jovanović prvo zadavio cimera, a onda ga izrezao žiletom po vratu. Na kraju mu je izgrizao uši. 

Čuvari su ga zatekli s krvavim ustima, a ubijenom su nedostajali djelovi ušiju. Na zidovima je krvlju ubijenog ispisao neke znakove.

Jovanović i ubijeni R.Š. dva su mjeseca dijelili sobu u Kazneno - popravnom zavodu Nova Skela. 

Nakon ubojstva zatvorenici su tvrdili da je žrtva danima fizički i psihički maltretirala Jovanovića, a navodno je od njega tražio i da ga seksualno zadovoljava. No, nitko od zatvorenika nije želio to potvrditi na saslušavanju.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene