Mostov zastupnik Nikola Grmoja je izbačen je iz sabornice nakon prepirke s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Naime, Grmoji je nakon više opomena jučer zabranjeno da bude u dvorani dva dana.


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zamolio je Nikolu Grmoju da napusti sabornicu nakon što ga je tajnik plenarne sjednice podsjetio da je Mostovu zastupniku jučer određena stegovna mjera.

"Određeno je da ne možete biti jučer i danas u sabornici", rekao je Jandroković na početku jutrošnjeg zasjedanja.

Međutim, Grmoja je rekao da mu je potpredsjednik Sabora Ante Sanader, koji je u utorak vodio sjednicu, izrekao mjeru koja nije u skladu s Poslovnikom Sabora.

"On je rekao da mi se oduzima pravo govora na dva dana. Takva mjera ne postoji u Poslovniku. Nije me udaljio sa sjednice, na što je upozorio i Arsen Bauk", rekao je Grmoja te dodao da je "samo tražio da HDZ zauzme politički stav o tome je li neprihvatljivo da se čovjeka uhićuje jer je rekao da bi trebalo pripremiti pokvarena jaja".

Prazan Beč Neobičan obrat u Austriji, donijeli odluku koju je malotko očekivao: "Zatvaranje više nema smisla..."

Nenad Periš Nenad Periš ima novu teoriju kamo je išao Matej: "On sigurno nije skočio u vodu"

Jandroković je zatim rekao da je Sanader nakon upozorenja izmijenio odluku, ali da će tijekom stanke ipak pogledati snimku s jučerašnje sjednice kako bi točno utvrdio što se dogodilo. Nakon što je završila stanka, ponovo je zamolio Grmoju da napusti sabornicu.

"Potpredsjednik Sabora se korigirao i rekao da dva dana ne možete biti u Saboru. Situacija je vrlo čista i jasna. Možete provjeriti", rekao je Jandroković.

Grmoja je zaključio da će to i učiniti te dodao: "Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen zbog kritike lika i djela predsjednika Vlade."

Jandroković mu je zatim sa smiješkom odgovorio da se toga ne mora bojati: "Toliko ste toga već izrekli. Ako niste dosad bili uhićeni, nećete nikada."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju