Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Članovi Mosta danas su održali konferenciju za medije na kojoj su kritizirali Hrvatski nogometni savez zbog financiranja troškova putovanja političara na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju.


Nikola Grmoja na početku se osvrnuo na slučaj Zdravka Mamića te ustvrdio kako je za vrijeme Tomislava Karamarka imao podršku ključnih političkih aktera.

Vezani članci Miro Bulj (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Miro Bulj: ''Vjerojatno bi mi zabranili i doživotno dolazak u Sabor, a nikoga nisam vrijeđao'' Miro Bulj o dizanju cijena paušala za male iznajmljivače (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Bulj o prebjezima: ''U Hrvatskoj treba promijeniti izborni zakon, to je trgovina i tezgarenje''

„Svi ključni akteri tada su mu davali podršku i on je razlog zašto danas nemamo ovakvu euforiju uoči početka prvenstva. Prije nam je barem nogomet bio pokazatelj da smo uz bok najvećim europskim silama, a sada nemamo niti tu euforiju“, kazao je Grmoja.

Istaknuo je kako su za situaciju u HNS-u odgovorni političari kojima je HNS plaćao putovanja i koji su od toga imali koristi.

„Njima to dobro dođe, a Hrvatski nogometni savez tako želi osigurati njihovu podršku. Neprihvatljivo je i da su neki saborski zastupnici ključni ljudi hrvatskog nogometa. HNS treba depolitizirati i postaviti ga na zdrave temelje“, kazao je Grmoja.

Član Mosta Marko Sladoljev kazao je kako su HNS-u poslali upit koji će dužnosnici otputovati u Rusiju na račun HNS-a, ali da još nisu dobili odgovor.

„Oni se pravdaju da nisu udruga koja se financira iz proračuna te da to nisu dužni objaviti. Taj novac mogao se iskoristiti za druge stvari, a političari koji su išli su u sukobu interesa. Postoji elementi sukoba interesa“, kazao je Sladoljev i dodao kako će podnijeti prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kada dobiju popis imena.

HNS je kritizirao i Mostov saborski zastupnik Miro Bulj.

„Na hrvatskom sportu šape drže političke kaste i elite kao u vrijeme feudalizma. U HNS-u smatraju da je to njihovo privatno vlasništvo. HNS plaća karte, hotele i tko zna što u Rusiji. Tome se mora reći dosta. Pozivam i Janicu Kostelić da pod hitno poduzme da se zakonom najoštrije zabrane sukobi interesa“, kazao je Bulj.