Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Grmoja o aferi Žalac i tome tko je Utikejt: "Mislim da Andrej Plenković, odnosno AP, ima puno većih problema", "Vi žene možete raditi više funkcija istovremeno"

Aktualno Galerija Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Grmoja u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Galerija 1/5 >>
Činjenica je da živimo u doba velike inflacije. Svakoj Vladi bi rast cijena i niži standard građana bio velik izazov. Kako bi to riješila neka potencijalna Mostova Vlada da ima priliku upravljati zemljom? Gost Dnevnika Nove TV bio je Nikola Grmoja, s kojim je razgovarala reporterka Sabina Tandara Knezović.

Cijene divljaju na svim razinama - što stoji u Mostovoj programskoj deklaraciji. Kako bi oni riješili taj problem? Krenule su i pripreme za izbore - je li konačna odluka da je Nikola Grmoja kandidat za premijera?

Na ta i ostala pitanja odgovorio je sam Grmoja, večerašnji gost Dnevnika Nove TV. "Nema čarobne formule", rekao je Grmoja o inflaciji te istaknuo da je sada - kasno. Trebaju se povećati plaće i mirovine, smatra on. "Nažalost, naše dvije najveće stranke su državni aparat učinile jedinim arbitrom tržišnih odnosa - što korupcijom, što pogodovanjem", rekao je Grmoja.

Na upit reporterke Sabine Tandare Knezović kako zapravo povećati plaće, Grmoja je kazao da postoje porezna rasterećenja i smanjenja državnog aparata. "Predlažemo smanjenje poreza na dohodak, povećanje neoporezivog dijela na plaću, uvođenje jedinstvenog dječjeg doplatka - to je bolji model nego ovaj sustav poreznih olakšica koji imamo sada", naveo je Grmoja.

Kaže da su iz Mosta previše htjeli promjene i da su zato kratko izdržali u Vladi. "Sada imamo iskustvo za sve to provesti", mišljenja je Grmoja.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja inflacija divlja Grmoja opleo po Plenkoviću: 'Poskupljenja zbog uvođenja eura isključivo su njegova odgovornost'

Rekao da je još nije kandidat za premijera. "Mislim da nitko ne bi htio prihvatiti tako odgovornu dužnost. Mislim da ima boljih kandidata od mene - od Bože Petrova, Marije Selak Raspudić do Nine Raspudića", kazao je.

Na upit s kim bi potencijalno koalirali, Grmoja je rekao da su se do sada pokazali kao relevantna stranka koja je na sve izbore izašla - samostalno.

Istaknuo je da su jedina stranka osim SDP-a i HDZ-a koja je preživjela toliko dugo na političkoj sceni. Priznao je da sami ne bi mogli sastaviti vlast. "Da damo svog kandidata za premijera, tako bismo dobili najviše mandata", pojasnio je.

No, premijer im je poručio da svi zajedno ne mogu skupiti koliko HDZ.

"Mislim da Andrej Plenković, odnosno AP ima puno većih probleme. Izbori će pokazati da je u velikoj zabludi", našalio se Grmoja njegovim inicijalima.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac STIGAO I ODGOVOR IZ VLADE Mostovci poručuju - sad je jasno zašto se slučaj Žalac "kiselio" u ladicama. HDZ-ov Reiner: "AP može biti bilo tko"

Žele pozvati glavnu državnu odvjetnicu, a imaju i potporu SDP-a. "Mislim da će i drugi dati potpis. Mislim da je vrijeme da glavna državna odvjetnica dođe u Sabor jer se sad potvrdilo zašto se ovaj predmet  Gabrijele Žalac kiseli u ladicama DORH-a dok ga nije oživio ured Europskog javnog tužitelja. Očito je da sve smrdi od glave, do vrha Vlade", smatra Grmoja.

Osvrnuo se i na aferu s ministricom Natašom Tramišak. "Pogledajmo Tramišak i određena nagađanja da je premijer lobirao za angažman određene tvrtke. Tužiteljstvo je reklo, kao i naše Državno odvjetništvo, da u predmetu Žalac i Josipe Rimac nema ništa. Taj je predmet stajao u ladici. Mislim da je premijer trebao biti pozvan barem na obavijesni razgovor", istaknuo je Grmoja.

Što se tiče inicijala AP, Grmoja je rekao kako iz Vlade tvrde da on nije - AP. Dodao je kako je to afera koja duboko opterećuje HDZ. "Imamo mi i aferu Ina, nastavljamo sa saslušanjima u utorak. Ovaj tjedan će biti jako zanimljiv", istaknuo je i dodao da Most nije istražni organ.

"Mi javnosti i istražnim tijelima možemo dati informacije, a oni na temelju toga trebaju postupati", pojasnio je.

Tko je Utikejt? Je li to Marija Selak Raspudić, upitala ga je reporterka Tandara Knezović. "Ja to ne znam, ali znam da je naša Marija Selak Raspudić jako inteligentna i aktivna. Koliko znam - na Twitteru nije aktivna. Vi žene možete više funkcija raditi istovremeno. Pitao sam ju je li ona, ali to ne bih otkrivao", misteriozan je Grmoja koji je o usporedbi s misterioznim AP rekao da to nije ista stvar.

"Nije isto je li netko umiješan u korupcijsku aferu i ima li netko anonimni profil. Mi nismo ni potvrdili, niti demantirali. Neka se nagađa, ali mislim da ima puno važnijih stvari", zaključio je Grmoja.

Cijeli razgovor s Nikolom Grmojem pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene