Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori oko Vlade

'MOST nije upoznat s imenima kandidata HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središnjici Mosta u ponedjeljak u 10 sati započeo je sastanak Nacionalnog vijeća na kojem bi trebalo biti riječi o imenima kandidata za ministarske funkcije s kojima će posljepodne ići na pregovore s Domoljubnom koalicijom.

"Naravno da će sada ići i imena kandidata i glavne stavke vezane za sve naše resore što će se usuglašavati do kraja za reformski sporazum s drugom stranom te s gospodinom Tihomirom Oreškovićem", rekao je novinarima uoči početka sjednice lider Mosta Božo Petrov.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Predstavili program Grmoja: ''Čudnovata je ta priča oko propucavanja Turudićeva automobila'' Nikola Grmoja - 1 je li se dogovorio s Milanovićem? Grmoja u Dnevniku Nove TV otkrio: "Da sam znao da će se to dogoditi, ne bih to napravio"

Most, kazao je, nije upoznat s imenima kandidata HDZ-a. "To ćemo znati ovih tjedan dana u pregovorima s Domoljubnom koalicijom", rekao je Petrov.

Na pitanje hoće li Most imati mogućnost staviti veto na neka od imena, Petrov je odgovorio kako je dogovor da će se usuglašavati oko ljudi koji će voditi resore.

"Tako da će i s jedne strane Domoljubna koalicija imati pravo na veto i mi isto tako mogućnost veta na njihove prijedloge. Ja ne vjerujem da će sad baš doći do mogućnosti veta i mislim da smo odgovorni i mi i oni i da se ne bi trebala dogoditi takva situacija", istaknuo je Petrov.

Upitan kako će se dogovarati, Petrov je rekao kako su proveli oko pet tjedana usuglašavajući sve prijedloge reformi te imaju više od 100 stranica.

"Nama je bitno izdvojiti pet glavnih postavki za iduće četiri godine plus tri do četiri one koje će se napraviti u idućih šest mjeseci. Isto tako će to napraviti i osobe iz Domoljubne koalicije. To je dio koji će ući u reformski sporazum", pojasnio je novinarima.

Na pitanje ima li prijepora oko nekih resora koje Most traži, Petrov je rekao kako će inzistirati na onome što je i do sada bio predmet pregovora, a završne stavke, kaže, novinari će čuti ovaj tjedan.

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja kazao je kako će Most mandataru Tihomiru Oreškoviću predložiti tri, četiri čovjeka po ministarstvu.

"Da čovjek ima mogućnost izbora. Većina ministarstava bi trebala biti složena ovaj tjedan", rekao je Grmoja.

Upitan ima li Most dovoljno kadrova saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić je uzvratio: "Naći će se, velika je Hrvatska".

Saborski zastupnik Mosta Ivan Lovrinović, na pitanje hoće li biti u vladi, odgovorio je novinarima kako će vidjeti poslije sastanka.

Pregovori s Domoljubnom koalicijom danas se nastavljaju u Sheratonu u 13,40 sati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene