Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I Nikola Grmoja oglasio se o zakonu koji žele mijenjati, ali koji nije došao na hitnu proceduru.


Cijelu priču o 6+6 principu isplate naknada za zastupnike kojima je istekao mandat komentirao je i MOST-ov Nikola Grmoja. Kaže kako su upravo oni potaknuli priču o promjeni te odredbe, a rekao je i čija je greška što prijedlog zakona nije išao u hitnu proceduru.

Vezani članci Nikola Grmoja, Tomislav Tomašević Tomašević odgovorio na Grmojine prozivke o prijetnji: "To je bilo podbadanje u šali, još se i nasmijao" Marija Selak Raspudić pridružila se Mostu Most predstavio pojačanje: Pridružila im se Marija Selak Raspudić - ''Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena''

'U saborsku proceduru smo podnijeli prijedlog zakona, greška je HDZ-a što taj zakon nije stavljen u hitnu proceduru. To su iskoristila četiri zastupnika koalicije Hrvatska raste, ali i zastupnici i prošlog saziva, ukupno njih 44. Mi očekujemo da će se taj zakon donijeti, ali on neće moći vrijediti za ovaj saziv Sabora. To nikako ne može biti odgovornost MOST-a jer zastupnici MOST-a, što god bilo, ta prava neće konzumirati', rekao je Grmoja.

MOST-ovci se, kaže, vesele raspravi na kojoj će se raspravljati o tom zakonu. 'Tu će mnoge maske pasti i pokazat će se da su se političke elite u Hrvatskoj zaštitile trima zakonima kako bi sačuvale privilegije. Tu će građani vidjeti tko se zaista zalaže za promjene', dodaje Grmoja.

Zamjerio je SDP-ovom Gordanu Marasu što je prozvao MOST jer su upravo članovi njegove koalicije, kaže, krivi što se novi zakon neće moći odnositi i na ovaj saziv Sabora.

'Zanimljivo je da nas licemjerno proziva gospodin Maras, a četiri zastupnika iz njegove koalicije su podnijela zahtjev za ta prava. Da nisu podnijeli, kad se zakon donese, on bi vrijedio i za ovaj saziv. Ali budući da jesu, ne može zakon vrijediti za ovaj saziv sabora', kaže Grmoja i dodaje kako očekuje da zastupnici koalicije Hrvatska raste podrže ovaj prijedlog zakona kad dođe na red za glasovanje.

Suradnja s HDZ-om je kaže dobra, iako se ne slažu u svemu. 'Često dolazi do nesuglasica i mislim da je to kvalitetno za hrvatsku demokraciju', kaže Grmoja.