Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja na Facebooku je objavio dokumente za koje tvrdi kako dokazuju da je Ivica Todorić bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog držao u šaci, te da Rohatinski ''nije ni na Povjerenstvu skupio snagu za punu istinu''.


Nikola Grmoja objavio je dokumenta koji prema njegovim tvrdnjama jasno dokazuju koliko je bitno da Povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom. Osim toga tvrdi kako dokumenti dokazuju da je Ivica Todorić držao Željka Rohatinskog u šaci.

Vezani članci Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Ponovno zakuhalo u Agrokoru: Bune se manjinski dioničari, Todorić na YouTubeu, "otkriven" novi gazda koncerna... Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Grmoja: "Znamo tko je novi gazda u Agrokoru, zamijenio je Ivicu Todorića"

''Imamo dokument koji otkriva čime je Todorić u šaci držao Rihatinskog.

Svjedok istražnog povjerenstva za Agrokor, bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, pravi je primjer da povjerenstvo itekako ima smisla i da je njegova uloga u rasvjetljavanju političke pozadine presudna.

Naime, tijekom pripreme za sutrašnje Povjerenstvo dobio sam ugovor Agrokora i tvrtke Romaha, tvrke Marije Rohatinski, u kojem jasno stoji da je propala firma prodana Agrokoru za čak 3,85 milijuna kuna u svibnju 2011. kada je Rohatinski bio guverner HNB-a.

Na svjedočenju na povjerenstvu nakon više od pola sata ispitivanja upravo o firmi njegove supruge, Rohatinski je uporno ponavljao da je Agrokor kupio Romah za jednu kunu, zajedno s njenim gubicima i jedinom nekretninom, obiteljskom kućom obitelji Rohatinski, procijenjenom na oko 2 milijuna kuna. Vrijeme kupoprodajnog ugovora poklapa se s priznanjem Rohatinskog da su ga Todorić, Karamarko i Kujundžić nagovarali na politički angažman. Imao sam osjećaj da ga je na to priznanje potakla upravo činjenica što ga je Ivica Todorić držao u šaci, jer mu je kupnjom firme sačuvao krov nad glavom. Kada nije pristao na politički angažman, u medijima je objavljena diskreditirajuca priča o kući, ali ne i činjenica o pravoj cijeni koju je Agrokor platio za propalu firmu. Nakon svega, Rohatinski se opet 2012. vratio u Agrokor gdje je radio do propasti korporaciju umjesto da je prihvatio ponudu za posao u Goldman Sachsu.

Priznati financijski stručnjak i dobitnik nagrade za najboljeg europskog guvernera nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu koja je, doduše, za njega jako ponižavajuća.

Koliko puta je Rohatinski poslušao Todorića i na koji način je Todorić utjecao na guvernera i monetarnu politiku HNB vjerojatno nikad nećemo saznati!'', napisao je saborski zastupnik Mosta na Facebooku.

Grmoja objavio dokumente o Rohatinskom by Anonymous fioam0NY on Scribd