Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja tvrtke

Grmoja objavio dokumente za koje tvrdi da dokazuju da je Todorić Rohatinskog ''držao u šaci''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja na Facebooku je objavio dokumente za koje tvrdi kako dokazuju da je Ivica Todorić bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog držao u šaci, te da Rohatinski ''nije ni na Povjerenstvu skupio snagu za punu istinu''.

Nikola Grmoja objavio je dokumenta koji prema njegovim tvrdnjama jasno dokazuju koliko je bitno da Povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom. Osim toga tvrdi kako dokumenti dokazuju da je Ivica Todorić držao Željka Rohatinskog u šaci.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Dan državnosti Grmoja o obilježavanju Dana državnosti: "Nećemo dopustiti nikome, pa ni HDZ-u, da privatizira domoljublje!" Slika nije dostupna Afera Agrokor Grmoja: ''Nakon priznanja Rohatinskog, istina mora izaći na vidjelo''

''Imamo dokument koji otkriva čime je Todorić u šaci držao Rihatinskog.

Svjedok istražnog povjerenstva za Agrokor, bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, pravi je primjer da povjerenstvo itekako ima smisla i da je njegova uloga u rasvjetljavanju političke pozadine presudna.

Naime, tijekom pripreme za sutrašnje Povjerenstvo dobio sam ugovor Agrokora i tvrtke Romaha, tvrke Marije Rohatinski, u kojem jasno stoji da je propala firma prodana Agrokoru za čak 3,85 milijuna kuna u svibnju 2011. kada je Rohatinski bio guverner HNB-a.

Na svjedočenju na povjerenstvu nakon više od pola sata ispitivanja upravo o firmi njegove supruge, Rohatinski je uporno ponavljao da je Agrokor kupio Romah za jednu kunu, zajedno s njenim gubicima i jedinom nekretninom, obiteljskom kućom obitelji Rohatinski, procijenjenom na oko 2 milijuna kuna. Vrijeme kupoprodajnog ugovora poklapa se s priznanjem Rohatinskog da su ga Todorić, Karamarko i Kujundžić nagovarali na politički angažman. Imao sam osjećaj da ga je na to priznanje potakla upravo činjenica što ga je Ivica Todorić držao u šaci, jer mu je kupnjom firme sačuvao krov nad glavom. Kada nije pristao na politički angažman, u medijima je objavljena diskreditirajuca priča o kući, ali ne i činjenica o pravoj cijeni koju je Agrokor platio za propalu firmu. Nakon svega, Rohatinski se opet 2012. vratio u Agrokor gdje je radio do propasti korporaciju umjesto da je prihvatio ponudu za posao u Goldman Sachsu.

Priznati financijski stručnjak i dobitnik nagrade za najboljeg europskog guvernera nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu koja je, doduše, za njega jako ponižavajuća.

Koliko puta je Rohatinski poslušao Todorića i na koji način je Todorić utjecao na guvernera i monetarnu politiku HNB vjerojatno nikad nećemo saznati!'', napisao je saborski zastupnik Mosta na Facebooku.

Grmoja objavio dokumente o Rohatinskom by Anonymous fioam0NY on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene