Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Milić

Niko Dujmović o porukama između Milića i šefa Šuma: "Nisam za njih znao niti me netko o tome informirao"

O aferi s porukama putem društvene mreže oglasio se Niko Dujmović. Njegovo ime spominje se u porukama koje su izmjenjivali glasnogovornik Vlade Marko Milić i bivši predsjednik Uprave u Hrvatskim šumama, Krunoslav Jakupčić. U medijima su se pojavile nove inkriminacije.

O zapošljavanju u Hrvatskim šumama oglasio se ranije Marko Milić i sve demantirao.

Portal Telegram već objavljuje nove inkriminacije na adresu premijerovog glasnogovornika Milića. Pišu kako je Dujmović ugovor dobio nakon odrađenog pripravničkog, dan nakon Milićeve poruke šefu Šuma.

Milić je na ovo poručio kako njegov angažman ni na koji način nije utjecao na radni status Nike Dujmovića.

Oglasio se DORH

Oko prepiski iz istraga oglasio se i DORH. Pišu da su protiv okrivljene Josipe Rimac i drugih osoba izuzeli više milijuna stranica materijala i kako je provođenje izvida i dalje u tijeku.

Sve su našli u 22 mobitela, desecima USB-ova, 23 laptopa, DVD-ima i CD-ima, tako da možemo očekivati još takvog sadržaja i poruka.

Dujmović pisao na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama ranije se javio i Niko Dujmović, osoba čije je ime i prezime bilo sadržaj jedne od poruka.

Dujmović je istaknuo kako se prijavio na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama te je prošao potrebna testiranja i svu proceduru sukladno Zakonu.

Posao je, kaže, dobio nakon kvalitetno odrađenog pripravničkog staža, a ovakvi napisi osporavaju njegovo obrazovanje.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Prateći medije proteklih dana, stječe se dojam da sam zaposlen na radno mjesto na kojem radim u Hrvatskim šumama mimo Zakona i na temelju nečijeg zahtjeva te se osjećam dužnim pojasniti činjenice. Radi se o neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama, a koje ujedno dezavuiraju moju struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje sam stekao.

Agronomski fakultet u Zagrebu upisao sam 2012., prediplomski smjer Hortikultura. Diplomski smjer voćarstvo upisujem 2015. kojeg završavam u rujnu 2017.

Tražeći otvorene natječaje za posao koji je blizak mojoj struci kojom se namjeravam baviti u svojoj profesionalnoj karijeri, prijavio sam se između ostalog i na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama u srpnju 2018. te prošao potrebna testiranja i svu proceduru sukladno Zakonu.

Pripravnički staž za VSS u trajanju od 12 mjeseci obranio sam 10.09.2019 godine. Istog dana, uz pohvale komisije i nadređenih, i moj upit o mom daljnjem radnom statusu, rečeno mi je da me po struci, kvaliteti, odnosu prema radu i vlastitom zalaganju vide i dalje u HŠ i da ću nastaviti sa svojim radom kod isteka pripravničkog staža.

To mi je potom i službeno potvrđeno od nadređenih. Radim na radnom mjestu u R.J Rasadnici Zagreb, UŠP Zagreb, uz nepromijenjene, jednake radne uvjete i status cijelo vrijeme (isključujući promijene vezane za kolektivni ugovor koje su utjecale na radne uvjete i status svakog zaposlenika HŠ).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović kmetovi i leno Milanović o aferi HDZ-ovaca: "To mi uzima dušu. Očito Europski sud priprema teren, pa to pušta u javnost"

Ugovor na neodređeno vrijeme dobio sam u srpnju 2021., nakon skoro 2 godine rada na određeno sukladno potrebi i sistematizaciji radnih mjesta u HŠ.

Nisam član ni jedne stranke.

Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ.

Poruke koje proteklih dana "kruže" u medijima između Marka Milića i tadašnjeg presjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "curb your enthusiasm" Milanović pojasnio izjavu o Kosovu i poslao poruku Srbiji: "Shvatit će da je prevarena ljubavnica"

One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put.

Stoga, temeljem brojnih pogrešnih zaključaka u javnom i medijskom prostoru, zamolio bih da se u obzir uzmu činjenice koje obuhvaćaju moj obrazovni, karijerni i profesionalni put, a koji se odvija bez političkog i stranačkog utjecaja.
Niko Dujmović", napisao je na Facebooku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene