Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devetnaest policijskih prijava, odslužena dvogodišnja kazna zbog nasilničkog ponašanja, nisu dovoljni 30-godišnjaku iz Zaprešića da više ne maltretira bivšu djevojku i njezinu obitelj. Posljednji fizički napad dogodio se prije nekoliko dana, ali policija je nemoćna.


Nako šest godina maltretiranja 34-godišnja medicinska sestra Irena Kralj pita se hoće li institucije išta poduzeti. Deset mjeseci bila je u vezi sa, kako je tada mislila, pristojnim sportašem iz susjedstva. Kaže da je prekinula zbog njegove ovisnosti o steroidima.

Vezani članci Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih Nasilje nad ženom, ilustracija Nasilnik tukao suprugu, vrijeđao ju i prijetio joj ubojstvom pred djecom: Sudac istrage odbio odrediti mu istražni zatvor

Kako nisu u vezi ni u braku, nasilnik ne može dobiti više od prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. On tako plaća kaznu i nastavlja s terorom.

Prvi napad je bio godinu dana iza prekida.

Pratio ju je do Samobora gdje je s kolegicama išla proslaviti rođendan. Pretukao ju je na parkiralištu. Uspjela je ući u auto i stići do benzinske postaje. Vozio je za njom, ponovni napad snimile su sigurnosne kamere, a djelatnici postaje pozvali su policiju. Vuković je pobjegao, a drugi dan Irena je otišla u nadležnu stanicu.

Privatnu tužbu ne podnosi, a konačna pravomoćna osuda i odsluživanje kazne od dvije i pol godine dodatno ga razjaruju. Šalje pisma koja Irena i obitelj vraćaju neotvorena. S izlaskom počinje novi pakao.

Posljednji napad dogodio se prije nekoliko dana pred samim ulazom u haustor.

U bolnici je ustanovljen potres mozga, no još više ju je šokirao njegov dolazak za njom u ambulantu.

Irena ne želi sigurne kuće, B.a.b.e., Sarnavku, želi normalno živjeti bez straha da će je manijak opet napasti s leđa. No, to je pitanje kojim bi se trebao pozabaviti zakon, inače star punih 30 godina.