Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni ona nije stigla u pritvor

Policija privela Gordanu Getoš Magdić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš je, kako se čini, izvan dometa hrvatske policije. Prema neslužbenim informacijama, nalazi se u BiH, i to na području Ljubuškog, gdje navodno ima prijavljeno prebivalište u ulici bana Josipa Jelačića. No, Glavaš nije jedini koji se nakon jučerašnje nepravomoćne presude u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' trebao nalaziti u pritvoru, a nije.

Prema neslužbenim informacijama ni Gordana Getoš Magdić, koja je jučer na Županijskom sudu u Zagrebu u istom postupku osuđena na 7-godišnju kaznu zatvora, još se nije javila u pritvor. Kako se neslužbeno doznaje, policija je tražila Getoš Magdić na nekoliko adresa, no nije ju pronašla sve do danas poslijepodne. 'Policijska uprava osječko-baranjska jučer (07.05.) je od Županijskog suda u Zagrebu zaprimila nalog za dovođenje 41-godišnje Osječanke u Zatvor u Zagrebu. Zbog velikog interesa javnosti izvješćujemo da je 41-godišnjakinja pod našim nadzorom i da je u tijeku realizacija sudskog naloga', priopćeno je iz PU osječko-baranjske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Faber: Getoš Magdić se patološki bojala Glavaša Slika nije dostupna Fabera policajci spriječili da priđe Getoš-Magdić, ona navodno počela štrajk glađu

>> Davorka Smoković razriješena dužnosti

>> Glavaš rekao Sanaderu 'Doviđenja' i otišao u BiH
 

Getoš nepravomoćno osuđena na sedam godina

Podsjetimo, Branimir Glavaš jučer je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 10 godina zbog ratnih zločina protiv srpskih civila u Osijeku 1991., a petero njegovih suoptuženika kažnjeno je kaznama od pet do osam godina. Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda Glavaša je proglasilo krivim po zapovjednoj odgovornosti i u slučaju 'garaža' i 'selotejp', za što je dobio pet, odnosno osam godina, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora. Drugooptuženi Ivica Krnjak osuđen je na osam godina zatvora, Gordana Getoš Magdić na sedam, a ostala trojica optuženih u slučaju 'selotejp', Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić, nepravomoćno su osuđeni na po pet godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene