Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fabera policajci spriječili da priđe Getoš-Magdić, ona navodno počela štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalima za zločine u Osijeku odgođeno je do 13. ožujka. Razlog je bolest četvrtooptuženog Mirka Sivića. Današnje ročište obilježio je skandal u hodniku, nakon kojeg je, neslužbeno doznajemo, Getoš-Magdić započela štrajk glađu.

Po riječima odvjetnika Antuna Babića neposredno prije početka suđenja svjedok Vladimir Faber pokušao je prići optuženoj Gordani Getoš Magdić, no spriječili su ga pravosudni policajci. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbijen istražni zahtjev protiv policajaca Vrhovni sud odbio žalbu Gordane Getoš-Magdić Slika nije dostupna Ni ona nije stigla u pritvor Policija privela Gordanu Getoš Magdić

"Teško mi je reči što joj je želio saopćiti, ali je nedopustivo da
svjedok pod svaku cijenu pokušava pristupiti i doći do optuženika", kazao je Babić, nazvavši Faberov postupak nezakonitim i skandaloznim.

"Zamislite što je onda mogao učiniti kada je neposredno vodio cijeli slučaj u Osijeku, ako i danas, kada je optužena pod stražom, i dalje vrši pritisak", rekao je Babić. Dodao je da je začuđen što predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović u sudnici ništa nije spomenuo niti je optuženoj dozvolio da ispriča što se dogodilo.

Faber, s druge strane, tvrdi da u svemu nema ničeg spornog i da je cijela priča "plod bujne mašte" te dodaje kako je šokiran količinom iznesenih laži.

"Točno je da sam se s Gordanom Getoš Magdić i njenom policijskom pratnjom susreo na dvorišnom ulazu u zgradu suda. Ljubazno sam kimnuo i rekao dobro jutro. Ona je rekla da nije, a ja uzvratio da će biti", ispričao je Faber, kojega je više optuženika prozvalo za iznudu njihovih iskaza u osječkoj policiji te pritiske na svjedoke.

Kako doznajemo Getoš Magdić zbog jutrošnjeg je događaja počela strajk glađu. Tvrdi da je njezin bliski susret s Faberom pomno isceniran jer je dvadeset minuta s pravosudnim policajcima čekala pred zaključanim vratima suda.

Zbog bolesti jednog od optuženika rasprava na kojoj je Faber trebao svjedočiti odgođena je do 13. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene