Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Ipsilon'

Davorka Smoković razriješena dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić razriješio je danas dužnosti općinsku državnu odvjetnicu iz Pazina Davorku Smoković, nad kojom je istarska policija u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija provela kriminalističku obradu u sklopu akcije kodnog naziva 'Ipsilon'.

Kako se navodi na stranicama Državnog odvjetništva (DORH), s obzirom da postoji zakonska osnova za razrješenje od dužnosti, glavni državni odvjetnik Bajić pokrenuo je jučer postupak za razrješenje Smoković s dužnosti općinske državne odvjetnice u Pazinu, a danas ju je, nakon mišljenja Kolegija DORH-a, razriješio te dužnosti. Inače, ona je jučer s ostalim osumnjičenima nad kojim je istarska policija u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija provela kriminalističku obradu u sklopu akcije kodnog naziva 'Ipsilon' privedena u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci, ispitana je i branit će se sa slobode.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

U Istražni centar privedeno je jučer ukupno šestero osumnjičenika. Građevinskom poduzetniku Draženu Golemoviću, osumnjičenom za kažnjivo djelo udruživanja radi počinjenja kažnjivih djela te zloporabu položaja i ovlasti, određen je 48-satni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ostalih petoro, među kojima je i Smoković, osumnjičeni su za zloporabu položaja i ovlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene