Oglasi na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Oglasi na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Raste broj zaposlenih, a pada nezaposlenost, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku za lipanj 2018.


Nezaposlenost u Hrvatskoj pala je na 8,8 posto. ''Broj nezaposlenih u lipnju 2018. u odnosu na svibanj 2018. pao je za 2,5 posto, a broj nezaposlenih žena za 1,8 posto. Stopa registrirane nezaposlenosti u lipnju 2018. iznosila je 8,8 posto'', objavio je u današnjem priopćenju Državni zavod za statistiku, s napomenom da je još uvijek stopa nezaposlenosti veća kod žena (10,4 posto).

Vezani članci Ilustracija HZZ reagirao na našu priču o socijalnoj radnici koju su slali na natječaj, a onda ju odbili: "Mjere nisu pravo, već mogućnost" Slika nije dostupna POSLODAVCI VAPE ZA RADNICIMA Zabrinjava 281.598 nezaposlenih koji sjede kod kuće

Ovaj pad još je jedan u nizu pada stope nezaposlenih u posljednje vrijeme.

No, da ti podaci nisu bolji samo na račun velikog vala iseljavanja koji je već neko vrijeme u tijeku, pokazuju i podaci o povećanju broja zaposlenih.

''U lipnju 2018. broj zaposlenih u pravnim osobama Republike Hrvatske iznosio je 1.206.344, a od toga 585.626 čine žene. U odnosu na svibanj 2018. broj ukupno zaposlenih u pravnim osobama porastao je za 1,4 posto, a broj zaposlenih žena za 1,6 posto'', stoji u priopćenju. Iz grafikona o zaposlenosti u pravnim osobama koji pokazuje podatke za posljednjih godinu dana, vidi se da se blago povećava udio zaposlenih žena.

Povećava se i broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama - u svibnju ih je bilo zaposleno 198.774, a u lipnju 206.837.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju