Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA INA - MOL

Nezadovoljni presudom Ivi Sanaderu, najavljuju ustavnu tužbu: ''Odstupanje je od prakse Vrhovnog suda''

Aktualno Galerija Presude u slučaju INA-MOL Presude u slučaju INA-MOL Foto: DNEVNIK.hr Maja Štampar Stipić Maja Štampar Stipić Foto: DNEVNIK.hr Laura Valković Laura Valković Foto: DNEVNIK.hr Ivo Sanader Ivo Sanader Foto: DNEVNIK.HR +1 Ivo Sanader - 1 Galerija 1/6 >>
Nakon presude u slučaju INA MOL obrane osuđenih Ive Sanadera i šefa Mola Zsolta Hernadija najavljuju ustavnu tužbu. Hernadijeva obrana smatra presudu nespojivom s ugledom Vrhovnog suda, jer nisu dobili zadovoljavajuće odgovore na žalbu.

30 dana od primitka presude podnijet će se ustavna tužba. Presudom je pak zadovoljna predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar Stipić. Objasnila je što slijedi u proceduri vraćanja pet milijuna eura s računa tvrtke Roberta Ježića u proračun, izvijestila je reporterka Josipa Krajinović u Vijestima Nove TV.

''Imovinska korist oduzeta je od firme Dioki Hodling nakon pravomoćnosti presude oni su dužni u roku 15 dana uplatiti novac u državni proračun. Ako to ne učine onda se pokreće ovrha'', pojasnila je sutkinja Štampar Stipić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POZVALI TOMAŠEVIĆA U JANKOMIR Oglasili se iz CIOS-a: "Gradonačelnik nije dovoljno upućen u Zakon o gospodarenju otpadom ili ima pogrešne savjetnike"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BAŠ KAO I BANDIĆ Tomašević izabrao Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna

Odvjetnica Zsolta Tamasa Hernandija kazala je da je u pojedinim dijelovima presuda odstupila od prakse Vrhovnog suda. ''U pogledu računanja zastarnih rokova, a time što je Vrhovni sud rekao da nisu počinjene procesne povrede prvostupanjskog suda, zapravo je njima dao legitimitet'', zaključila je Laura Valković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 


 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene