Nakon presude u slučaju INA MOL obrane osuđenih Ive Sanadera i šefa Mola Zsolta Hernadija najavljuju ustavnu tužbu. Hernadijeva obrana smatra presudu nespojivom s ugledom Vrhovnog suda, jer nisu dobili zadovoljavajuće odgovore na žalbu.

Galerija Ivo Sanader Presude u slučaju INA-MOL Maja Štampar Stipić +4 Laura Valković

30 dana od primitka presude podnijet će se ustavna tužba. Presudom je pak zadovoljna predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar Stipić. Objasnila je što slijedi u proceduri vraćanja pet milijuna eura s računa tvrtke Roberta Ježića u proračun, izvijestila je reporterka Josipa Krajinović u Vijestima Nove TV.

''Imovinska korist oduzeta je od firme Dioki Hodling nakon pravomoćnosti presude oni su dužni u roku 15 dana uplatiti novac u državni proračun. Ako to ne učine onda se pokreće ovrha'', pojasnila je sutkinja Štampar Stipić.

Petar Pripuz Oglasili se iz CIOS-a: "Gradonačelnik nije dovoljno upućen u Zakon o gospodarenju otpadom ili ima pogrešne savjetnike"

Petar Pripuz Tomašević izabrao Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna

Odvjetnica Zsolta Tamasa Hernandija kazala je da je u pojedinim dijelovima presuda odstupila od prakse Vrhovnog suda. ''U pogledu računanja zastarnih rokova, a time što je Vrhovni sud rekao da nisu počinjene procesne povrede prvostupanjskog suda, zapravo je njima dao legitimitet'', zaključila je Laura Valković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 


 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju