Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme poharalo obalom

Problemi na obali: Pijavica, olujni vjetar, iščupana stabla, naselja bez struje - "Najgore su prošli opatijsko područje i područje Lošinja"

Pijavica, olujni vjetar, iščupana stabla, naselja bez električne energije - sažetak su nevremena koje je zahvatilo obalu u petak navečer i subotu ujutro. Srećom, posljedice nevremena u subotu su manje nego što su bile prošlih dana.

Nekoliko pijavica na srednjem Jadranu, olujni vjetar u Zadru i okolici i bujične poplave na opatijskom području obilježili su posljednja 24 sata na Jadranu.

"Zadnja 24 sata znači oko 150 intervencija, najgore za sada su prošli opatijsko područje i područje Lošinja", navodi Albert Blažević, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Rijeka u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Balena.

Pročitajte i ovo Ilustracija iz minute u minutu FOTO/VIDEO Duga noć pred nama: Upaljen narančasti alarm za jedan dio zemlje, na sjeveru Hrvatske raste vodostaj

Turiste iznenadila velika smeđa mrlja

Mnoge je, a posebno strane turiste iznenadila velika smeđa mrlja koja se pojavila između obale i dubokog mora na području Rijeke, Opatije i Istre.

"Ne radi se zapravo ni o kakvom zagađenju nego o zemljanim česticama koje su uslijed nevremena došle u morski okoliš i polako se raspršile u tom površinskom sloju", objasnila je biologinja Milvana Arko Pijevac.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Uslijed nevremena Vodostaj Save na stranicama Hrvatskih voda varira, instrumenti pokazuju različite brojke? Doznajemo o čemu je riječ

Zbog vremenskih neprilika diljem Slovenije mnogi slovenski turisti u Hrvatskoj - prekinuli su odmor. Oni čija imovina nije izravno ugrožena - pažljivo prate vijesti iz domovine.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene