Jučer je u Zadru vjetar puhao brzinom od 110 kilometara na sat, porušio je stotinjak stabala, a materijalna šteta se još zbraja. Meteorolozi pak poručuju da nestabilnom vremenu još nije kraj.

Galerija


Kod otoka Molata nasukalo se pet jedrilica. Spašavalo se 56 osoba, među njima i šesnaestero djece. Snažan vjetar rušio je stabla. Stradali su i automobili, a Zadrani su u šoku. Posljedice su to nevremena koje je u nedjelju opustošilo Zadar.

Vezani članci Ministar VIli Beroš Beroš demantirao zadarski Stožer: ''Poljski turist nije zaražen u Hrvatskoj'' Tuča u Lasinji - 2 Snažno nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Udari groma, iščupana stabla, strgani kabeli, razbijeni automobili, poplave...

Vjetar je puhao brzinom od 110 kilometara na sat, lomio grane, rušio stabla. Samo u gradu Zadru porušilo se stotinjak stabala, a samo s poluotoka jutros je odvezeno 50 tona materijala. Oštećeni su i ugostiteljski objekti, automobili...

"Dosad je obrađeno 60-ak intervencija, još je 40-ak na čekanju. Jedna od prvih dojava je bila da je u kampu palo stablo na šator, da ima ozlijeđenih, sva sreća nije bilo", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik Zadarske županije.

Zadranin Vito kazao nam je kako još nije doživio takvo nevrijeme. "Takvo nevrijeme se stvorilo, tornado, što li, to ja u životu nisam doživio i vidio. U roku 10-15 minuta, diglo krov, padale su kupe odozgo", rekao je.

Srećom nije bilo žrtava, ali šteta se još zbraja. Snažan vjetar je u Petrčanima na kopno iz mora izbavio aquapark, jedrilicu i teške kamene blokove, a porušena stabla oštetila su automobile.

Rezime zadarske oluje je da je osim straha, donijela tek materijalnu štetu. No, meteorolozi poručuju - nestabilnom vremenu nije kraj, pa opreza nikad dosta.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr