Petar Marčinko, koji je nestao prije čak 30 godina, pojavio se živ u Španjolskoj. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, on je u pratnji Crvenoga križa stigao do našeg veleposlanstva u Španjolskoj gdje je zatražio novu putovnicu. U njegovim rodnim Čepikućama spremaju mu feštu.

Galerija Španjolska Ivo Delalija Pronađeni Petar Marčinko +3 Matko Potrebica

Petar Marčinko u evidenciji nestalih bio je od 1992. 30 godina nakon pojavio se živ u Španjolskoj. Čuvši to, od sreće je zaplakao njegov poznanik Ivo u rodnim Čepikućama u Dubrovačkom primorju.

"Ja sam s njime dijelio cigar, što se kaže. Ja sam počeo jučer plakati kad me mala zvala: 'Tata, našo se Pero živ'. Ja sam počeo plakati", ispričao je Ivo Delalija.

Petar Marčinko se prije 30 godina iskrcao se s broda Dubrovnik u Španjolskoj. Nakon toga mu se gubi svaki trag. Nitko ga nije vidio ni u Španjolskoj ni njegovim rodnim Čepikućama, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Da je živ, doznalo se u listopadu prošle godine kad je MUP od hrvatskog veleposlanstva u Madridu dobio zahtjev za identifikacijom osobe s putovnicom iz Jugoslavije. Glasila je na ime Petar Marčinko koji je dolaskom u Veleposlanstvo zatražio izdavanje hrvatskih dokumenata, kažu u dubrovačkoj policiji.

Potraga za Matejem Perišem Otkriveno najbitnije pitanje za pronalazak nestalog Splićanina, oglasio se otac: ''Identificirani su posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini''

"U postupku identifikacije obavljena je komparacija fotografija i otisaka papilarnih linija temeljem kojih je potvrđen identitet nestale osobe i osobe koja je zatražila izdavanje osobnih dokumenata", kazali su.

Neslužbeno doznajemo kako je do našeg veleposlanstva u Španjolskoj došao u pratnji Crvenoga križa. A gdje je bio sve ovo vrijeme - veliki je misterij.

"Kad bih to znao onda bih bio baba Vanga. Ali, opet ponavljam da mi je drago da je živ i da nosi jednu šlapu, a jednu japanku. I svim ljudima koji su ga poznavali", kaže Marko Potrebica.

"Govorili su svašta da ga je ubio taksist, da ovo da ono", rekao je Delalija.

Sada ga žele što prije vidjeti u rodnim Čepikućama gdje bi mu pripremili i feštu.

"Volio bi ga što prije vidjet. Ispekao bi janje odma i zazvo bi vas. Ispeko bi janje iz cuga. Nijesam pri parama, ali bi učinio. Zato što sam s njime proveo i popio dosta", dodao je Delalija.

Rodbine Marčinko nema puno. Njegovi susjedi pred kamere ne žele, kao ni dobar dio sela.

Nestali Marko Flanjak Jeste li ga vidjeli? Kod Kutjeva nestao 62-godišnji Marko Flanjak, gubi mu se svaki trag

"Rodbine malo ima. Čim se javio, ima neki smjer", kaže Potrebica

Još nije poznato u kakvom je stanju sada 69-godišnji Marčinko niti hoće li se vraćati u Hrvatsku. No, kažu mještani, najvažnije je da je živ i da više nije u evidenciji nestalih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju