Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerumove prognoze

'Nevenka bi mogla u Vladu, ona je vrhunski računovođa i temeljita žena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum nakon sklapanja predizborne koalicije s HDZ-om, objasnio je kako je i zašto do toga došlo.

U intervjuu za Radio Split Željko Kerum jučer je rekao kako je jedan od glavnih motiva za zajednički izlazak s HDZ-om na izbore, bila prognoza da će Kukuriku koalicija odnijeti 2/3 glasova.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore? Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

'To nije dobro za narod ni za državu. To je najbitniji razlog. Ako se radi o 2/3 glasova, tu se mogu mijenjat zakoni i ustav. Svatko tko voli domovinu i obitelj tu je morao reagirati', rekao je Kerum i objasnio zašto je baš u ovo za njih najteže doba, odlučio stati uz HDZ.

'Kada gledam utakmicu, ja uvijek navijam za slabijeg, a sada je HDZ slabiji od Kukuriku koalicije. Ja uvijek navijam za slabije, takav sam, ne interesira me ideologija. Već je došlo do ruganja, da će pobijediti Kukuriku koalicija, pa je u meni proradio ponos, dišpet, ja tvrdim da mi pobjeđujemo u 9. i 10. izbornoj jedinici', rekao je Kerum.

Dodao je kako je uvjeren da bi sam bolje prošao na izborima, ali je svjestan i da bi mogao izgubiti 10-ak tisuća glasova koji pripadaju one tko je prvi.

Ako se ostvare gradonačelnikove dobre prognoze u Saboru će uz njega sjediti i Nevenka Bečić i Petroslav Sapunar. Sebe Kerum ipak ne vidi u Vladi. 'Ja sigurno ne bih bio, ali Nevenka bi mogla. Ona je vrhunski računovođa i knjigovođa, ona je temeljita žena, nije tip fajtera kao što sam ja', zaključio je Kerum.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene