Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik broj tragedija

HGSS i noćas traga za jednim ribarom: Na što posebno treba paziti kada se zimi izlazi na more

Aktualno Galerija Bartol Bobić i Bruna Papić Bartol Bobić i Bruna Papić Foto: DNEVNIK.hr Nesreće na moru sve češće: Službe pozivaju na oprez Nesreće na moru sve češće: Službe pozivaju na oprez Foto: DNEVNIK.hr Bartol Bobić, HGSS Zadar Bartol Bobić, HGSS Zadar Foto: DNEVNIK.hr +0 Bruna Papić, novinarka Nove TV Galerija 1/4 >>
Tragičan kraj potrage na otoku Pagu. Ronioci su pronašli tijelo mladića nestalog noćas u prevrtanju brodice u blizini Paškog mosta. Tri osobe uspjele su se spasiti. Drama je počela oko 3 ujutro. Alarmirane su bile brojne službe od pomorske policije, lučke kapetanije, oružanih snaga, do hrvatske gorske službe spašavanja i lokalnog vatrogasnog društva.

Nesreće na moru nažalost nisu rijetkost, a više o ovoj potrazi od predstavnika HGSS-a Bartola Bobića otkrila je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

"Nacionalna središnjica za usklađivanje i spašavanje na moru Rijeka sinoć je uputila poziv za pomoć nama za nestalom osobom koja je ispala iz brodice. Na terenu su bile pomorska policija, lučka kapetanija i hrvatska gorska služba spašavanja. Osoba je nestala na području Paga. Mi smo uz pomoć bespilotnog sustava pretraživali područje i u trenutku dolaska spašavatelja na teren zaprimili dojavu da su ronioci pronašli tijelo nestale osobe", ispričao je.

Pročitajte i ovo Rusko - finska granica Smirivanje tenzija Europska država će otvoriti granicu s Rusijom: Objavili i razlog

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan prizor VIDEO Putnički avion slijeće u Izrael, a u pozadini proturaketni sustav obara projektile Hamasa

I trenutno se traga za nestalom osobom.

"Na području između Nina i Vrsi pronađena je brodica nestalog ribara, ali njega nema."

Zimski ribolov je iznimno opasan posebno noću.

"Za sve one koji izlaze na more u zimskim uvjetima ključno je da su dobro pripremljeni i da budu svjesni opasnosti na moru. Preporučujemo korištenej odgovarajuće odjeće i opreme za more, praćenje prognoze, da na more ne idu sami i da nekome od poznanika navedu rutu na koju idu", poručio je Papić.

Zimi lako dolazi do naglih promjena vremena. "U tim trenucima važno je znati da se treba brzo evakuirati", rekao je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene