Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon prevrtanja brodice

FOTO Objavljeni detalji tragičnog brodoloma u kojem je život izgubio 29-godišnjak

Aktualno Galerija Potraga za ribarom - 8 Potraga za ribarom - 8 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Potraga za ribarom - 7 Potraga za ribarom - 7 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Potraga za ribarom - 6 Potraga za ribarom - 6 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Potraga za ribarom - 5 Potraga za ribarom - 5 Foto: Luka Gerlanc/Cropix +3 Potraga za ribarom - 4 Galerija 1/8 >>
Noćas je kod Paškog mosta nestao mladi ribar, no nažalost, u subotu prijepodne je u moru pronađeno njegovo tijelo.

U moru kod Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar nakon što se oko 3 sata prevrnula brodica u kojoj su se nalazila četvorica mladića. Išli su u noćni ribolov. 

Trojica su se uspjela spasiti i isplivati, a tijelo četvrtog pronađeno je danas kod Paškog mosta na osam metara dubine.

"Nažalost, temperatura mora i hladnoća nisu davale velike šanse da bi mogao preživjeti. Uz najbolju volju i napore sudionika potrage, ljudsko tijelo nakon dva sata u moru, po ovakvim uvjetima, ne može preživjeti", rekli su za Zadarski.hr u Lučkoj kapetaniji Zadar. 

Pročitajte i ovo Vozačka dozvola - 2 Važan cilj Stižu nova pravila zbog kojih možete ostati bez vozačke: Pod povećalom je jedna kategorija vozača

Četvorica mladića isplovila su iz Rtine u ribolov. U trenutku okretanja plovila kod Rta Tanka nožica, došlo je do nesreće, u kojoj su mladići upali u more.

Za nestalim mladićem tragali su lučka kapetanija Zadar i pomorska policija PU zadarske, a u potragu su se uključili i HGSS, mještani i ronioci PU zadarske. Njegovo je tijelo pronađeno oko 11 sati. 

Oglasilo se i Ministarstvo 

O cijeloj situaciji priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) noćas je pokrenula koordinirano traganje za jednom osobom nestalom nakon prevrtanja brodice kod otoka Paga, a koja je nažalost okončana pronalaskom tijela nestale osobe.

Koordinirana akcija traganja i spašavanja pokrenuta je noćas, 9. prosinca u 03.32 sati, odmah nakon dojave očevica o havariji brodice, te nestanku jednog člana posade sa sjeverne strane Paškog mosta.

Pročitajte i ovo Privatni avion, ilustracija - 1 Povoljnije cijene Uber za privatne avione: "Ljudi misle da je to rezervirano samo za Bill Gatesa i Elona Muska, ali..."

Prema dostupnim informacijama, u trenutku pomorske nesreće na brodici nalazile su se četiri osobe, svi državljani Republike Hrvatske i svi su napustili brodicu.

Troje brodolomaca samostalno su isplivali kod rta Tanka nožica, gdje su pronađeni od strane policijskih službenika te su preventivno medicinski zbrinuti.

Jedna osoba smatrala se nestalom.

Tijelo nestale osobe pronađeno je jutros, nakon čega su u 11.22 sati pripadnici ronilačke skupine, iz sastava Interventne policije Zadar izvukli tijelo na površinu. Identitet nestaloga nažalost, potvrđen je nedugo nakon pronalaska, čime je akcija okončana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene