Nenad Periš
Nenad Periš Foto: DNEVNIK.hr

Srpska policija rekonstruirala je događanja u noći s 30. na 31. prosinca, kad je nestao Matej Periš iz Splita. Njegova oca, Nenada Periša, zamolili smo za komentar onoga što su rekli.


Nenad Periš, otac nestalog 27-godišnjeg Mateja, boravi u Beogradu, gdje 13. dan traje potraga. Zamolili smo ga za komentar izvješća koje je srpska policija objavila na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Potraga za Matejem Perišem na Velikom ratnom otoku - 2 Zašto je policija tražila Mateja Periša na Velikom ratnom otoku? "Moguće je da ga je voda nosila u tom pravcu..." Nastavak potrage za Matejem Perišem Oglasila se misteriozna Splićanka koju je Matej posljednju nazvao: "To mi je najveća muka od svega"

"Mislim da se u dijelu u kojem je prikazan izvještaj predstavio stručno i profesionalno. Ono što očekujem je da se istraga nastavi do konačnog odgovora gdje je Matej, odnosno gdje je mobilni uređaj koji je otporan na vodu", napisao je u poruci za DNEVNIK.hr.

Na pitanje što misli o rekonstrukciji prema kojoj mobitel završava u Savi, kratko je dodao: "Ne znam što bih trebao tu komentirati. Policija je predstavila dijelove svojih saznanja vrlo stručno."

MUP Srbije objavio je u srijedu rekonstrukciju kretanja mladića, prema kojoj je trčao gradskim ulicama sve dok posljednji signali mobitela nisu uhvaćeni s mjesta koje je locirano na rijeci Savi.

Napisali su da su pregledali stotine sati snimki s nadzornih kamera iz noći nestanka mladića i na osnovi toga napravili rekonstrukciju njegova kretanja od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1:43 do silaska do Save u 1:52 poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Kako navode, osim s taksistom kojega je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, Periš nije bio u kontaktu ili interakciji ni s jednom drugom osobom te su iz obavljenih razgovora s njegovim prijateljima koji su bili u klubu te večeri, osobljem kluba i svim svjedocima isključili mogućnost da je njegovu nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju