Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju vremena

Nema pomirdbe između predsjednika i premijerke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Harač odlazi u povijest i to dva mjeseca prije roka. Tako su građani nakon mjera A, B i C dobili i taj potez.

Vlada predviđa i nove poreze na dohodak, ali i niz drugih mjera. Privatni sektor prolazi kalvariju, dok je javna uprava ostala netaknuta. No i tamo slijede rezovi, bolje reći, smanjivanje državne uprave. Sve to obznanila je premijerka nakon burnog vikenda i teških optužbi između Pantovčaka i Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Čini se da Banski dvori svađu s predsjednikom žele ugasiti ovim ekonomskim potezima. Premijerkine gospodarske mjere za izlazak iz krize zasjenile su sukob s predsjednikom. Iako su mnogi očekivali da će se danas sastati i izgladiti situaciju koju je prouzročio predsjednikov govor u BiH, do toga nije došlo. I jedan i drugi imali su krcat raspored no zanimljivo je kako su se bavili istim temama. Premijerka se okrenula ekonomiji. Partneri su, tvrdi, uz nju. No hoće li i tako biti i kad reforme pređu s riječi na djela.

>> VIDEO: Josipoviću pljesak, Kosor i ministrima zvižduci

Gotovo u isto vrijeme stigli su na posao, predsjednik na Pantovčak, premijerka u Banske dvore. Iako svaki u svojem uredu bavili su se istom temom, gospodarstvom, a žestoku prepirku stavili su u drugi plan. Josipović se sastao s gospodarskim savjetom, a premijerka s koalicijom, koja je u protekla dva tjedna razjedinjena u stavovima. Registar branitelja i govor predsjednika Josipovića u BiH, podijelila su mišljenja koalicije. SDSS i HSLS otvoreno su pružili podršku predsjedniku, a otvoreno kritizirali vladajući HDZ. No danas na koalicijskom sastanku o tome ni riječi.

'Apsolutno nismo razočarani što se nije razgovaralo o registru i potezima predsjednika Josipovića. Ja sam rekao da jedino što me zanima je gospodarstvo. O drugim temama nismo raspravljali', rekao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a. Kraj sastanka o gospodarskim mjerama Milorad Pupovac nije ni dočekao. Kaže, morao je na predavanja. U današnjem prebukiranom rasporedu predsjednik i premijerka nisu imali vremena jedno za drugo. Nakon žestokih riječi još uvijek nema pomirenja. Do sastanka će sigurno doći no može se čuti kako to žele napraviti u tišini bez očiju javnosti. A slučajno ili ne i šef države je u svom uredu baš danas okupio svoj ekonomski tim. Razgovarali su kako povećati strana ulaganja koja su se prošle godine prepolovila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene