Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zabrinuti za zdravlje

Stotine građana prosvjedovale protiv spalionice na Rebru: "Stop lažima i zagađivanju zraka"

Građanska inicijativa prikupila je više od 10.000 potpisa protiv spalionice medicinskog otpada u krugu KBC-a Zagreb. Kažu kako je monstruozno da netko želi u naselju gaditi spalionicu.

Nekoliko stotina građana prosvjedovalo je u Zagrebu protiv izgradnje spalionice medicinskog otpada KBC-a Zagreb jer je, tvrde, štetna za zdravlje ljudi

Prosvjed je organizirala građanska inicijativa "Stop spalionici Rebro" uz podršku Zelene akcije/FoE Croata, a povorka je išla na trasi park Maksimir - Bukovačka - Kišpatićeva - Gorjanovićeva do glavnog ulaza u KBC Zagreb. 

Prosvjed protiv spalionice Rebro - 1 Prosvjed protiv spalionice Rebro - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Iz inicijative su objavili da su do sada prikupili 10.000 potpisa građana koji se protive izgradnji objekta za gospodarenje medicinskim otpadom u krugu KBC-a Zagreb te su naglasili da takvi objekti imaju niz štetnih posljedica po ljudsko zdravlje. 

Prosvjed protiv spalionice Rebro - 1 Prosvjed protiv spalionice Rebro - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 1 UPITNA SIGURNOST Pobuna protiv spalionice otpada u Zagrebu: "Nezamislivo je da netko gradi piromansko pogonsko sredstvo"

Članovi inicijative tvrde da su brojne studije pokazale da spalionice uzrokuju zdravstvene probleme stanovnika koji žive u blizini, poput problema povezanih s dišnim putevima, karcinoma, smanjenja plodnosti i povećane incidencije pobačaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene