Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPITNA SIGURNOST

Pobuna protiv spalionice otpada u Zagrebu: "Nezamislivo je da netko gradi piromansko pogonsko sredstvo"

Aktualno Galerija Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 1 Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 2 Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 3 Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Građani protiv spalionice Rebro: Ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Građanska inicijativa Stop spalionici Rebro na konferenciji za medije izložila je niz argumenata protiv izgradnje spalionice.

Iz građanske inicijative Stop spalionici Rebro tvrde da je spalionica prvenstveno štetna za zdravlje te da je neopravdan i neozbiljan projekt. Smatraju da je nezamislivo je da netko želi graditi spalionicu u gusto naseljenom području i ističu da bi se spalionica trebala graditi u neposrednoj blizini škole, vrtića, ali i bolesnika koji se liječe na Rebru. Sigurnost takvih pogona je upitna i baš zbog toga treba odustati, poručuju iz građanske inicijative.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Parizu protiv mirovinske reforme NE PAŠE IM MIROVINSKA REFORMA Dan nacionalnog štrajka u Francuskoj: Ne rade javne službe, otkazani letovi, problemi s javnim prijevozom...

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PROGOVORIO I O POVEĆANJU CIJENA Plenković u Davosu: "U eurozoni smo manje izloženi, a zaštićeniji u krizama"

"Nezamislivo je da netko 2023. ili 2024. hoće graditi piromansko pogonsko sredstvo za zbrinjavanja otpada, nekakvog otpada. Ovo baš nije bilo kakav otpad", rekao je Stanko Uršić na konferenciji za medije građanske inicijative.

"Ne mogu vjerovati da će oni tamo graditi bilo što. Pogledao sam studiju i nisam mogao vjerovati da je to neki ozbiljna studija. Meni je to izgledalo kao referat iz srednje škole", rekao je Ivan Šantić na istoj konferenciji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene