Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani zabrinuti

Svakodnevno ih pristiže stotine, upadaju u dvorišta, ostavljaju nered i smeće: "Kupujemo vodu, ne znamo mokre li oni u izvor"

Ne smiruje se situacija s migrantima u Karlovačkoj županiji. Najgore je u Slunju gdje i dalje svakodnevno pristiže njih stotine. Sve to izaziva nezadovoljstvo kod mještana, a evo koliko se njihov život zbog toga promijenio.

Stotine migranata svakodnevno se slijevaju u Slunj, a iza njih uz cestu, po selima, parkovima i šumama - nagomilava se otpad.

"Prolaze stalno tuda, kraj naših izvora, ispod kuće, iznad kuće, kupujemo vodu u Slunju jer ne znamo mokre li oni u izvor ili ne. Bacaju otpad, ruksaka, tenisica, čizmi, robe", rekao je Mio iz Slunja.

Osjećaj nesigurnosti zbog svega je velik, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid

"Upali su u dvorište i sjede ležerno, ti nemaš mira živjeti u svojoj kući, a kamoli izaći po kasnim satima negdje vani prošetati", poručio je Isni.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Zadru - 1 Radi samo šest doktora Zadarski doktor za Dnevnik Nove TV o nedostatku pedijatara u tom gradu: "Dom zdravlja je nasamaren"

Dragana je bila primorana pozvati policiju jer je njih desetak slobodno ušlo u njezino dvorište.

"Prije dvije večeri smo imali bliski susret sa migrantima koji je u nas unio dodatni strah. Pola devet navečer netko viče 'hello, hello', izašla sam na terasu i vidjela sam ih ovdje u svom cvjetnjaku gdje migranti sjede, bez straha, bez ičega. Umjesto supruga i kćeri, ja na brzom biranju imam policiju. Dečki su došli u roku tri minute, njih 13 je bilo", ispričala je Dragana Štefanac.

Na jednog državljanina Turske, naišla je ekipa Dnevnika Nove TV. Kaže u turističkom je posjetu Hrvatskoj. 

Većini cilj nije ni ostati u Hrvatskoj. Nakon registracije, oni su ponovno slobodni nastaviti svoj put.

Uživo iz Slunja s više informacija javio se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Situacija je svakako ozbiljna jer svatko s kime sam u Slunju razgovarao nije rekao da je išta bezazleno", izvijestio je Čorkalo.

"Osjećaj sigurnosti naših građana je ugrožen s obzirom da grupe migranata hodaju periferno i ruralno po našim dijelovima grada. Dakle, to su grupe mlađih ljudi koje ne ulijevaju povjerenje u naše građane", rekla je Mirjana Puškarić, gradonačelnica Slunja.

"Nije jednostavno ugodno. Naravno da zabrinutost mojih građana daje obavezu da zajednički reagiramo i tražimo pomoć", dodala je.

"To i jesu problemi s obzirom da se kolodvor, naš park i policijska postaja nalaze vrlo blizu jedno drugome, a iza je i osnovna škola. Upravo ti postupci i grupe koje vidimo u prisutnosti policije su ono što građane uznemiruje", istaknula je Puškarić. 

Pročitajte i ovo Stanovnici Maroka nakon potresa Bolnice preplavljene ozlijeđenima FOTO/VIDEO Više od 1300 poginulih u potresu: Proglašena trodnevna nacionalna žalost

"Ono što mi želimo uz naše građane apelirati i što činimo je neprekinuto i kontinuirano surađujemo s našom policijskom postajom u Slunju i PU karlovačkom. Apeliramo i na Karlovačku županiju i na Vladu i pozdravljamo sastanak koji smo imali prije par dana s ministrom unutarnjih poslova gdje su se obratili nama i ostalim općinama koje imaju sličnu situaciju", objasnila je gradonačelnica. 

"Ono što mi definitivno osjećamo jest komunalna slika koju ostavljaju iza sebe. Kreću se nepredviđeno, mijenjaju rute svakih par dana, ruralno je područje, tu se starije osobe, prilaze kućama, traže vodu, ostavljaju iza sebe jedan komunalni nered koji osim osjećaja nesigurnosti naše građane brine i uzrujava", zaključila je Puškarić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene