Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča samoborske obitelji

Kupili ste stan preko agencije i mislite da ste mirni? Ne nužno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupite stan preko agencije kojoj ste platili da vam provjeri svu dokumentaciju i mislite da ste mirni u svom novom domu.

No, ispostavi se da je stan pod hipotekom i da zapravo nije vaš. Upravo je to priča mlade obitelji iz Samobora koja nije bila dovoljno oprezna i prijeti joj treća deložacija. Dok djeca uživaju u bezbrižnoj igri, roditelji već godinama ne spavaju mirno. Već drugi put im je odgođena deložacija. Stan koji su prije deset godina kupili i pošteno platili, zapravo je bio pod hipotekom.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

>> Vladine mjere prodaje stanova doživjele fijasko!

'Zašto se ne plati to od ljudi koji su dužni te novce, a ne od nas. Možda to ide lakšim putem, 'ajmo njih tu istjerati van pa ćemo to prodati i naplatiti, tako je najlakše, udari po najsiromašnijem', priča Admir Mujkanović Krmelić. Sav novac koji su imali, nešto više od sto tisuća tadašnjih njemačkih maraka, dali su za stan koji zapravo nije njihov. Nisu znali da je pod hipotekom i previše su vjerovali Agenciji.

U zadnjoj sekundi...

Išli smo preko agencije, platili smo i mislili smo da je to neka sigurnost, pojadao se bračni par 'Naša je greška što nismo provjerili. Kažem opet, išli smo preko agencije, platili smo i mislili smo da je to u biti neka sigurnost. Na kraju se ispostavilo da nije', kaže Admirova supruga. Stručnjaci upozoravaju, provjera dokumentacije itekako je važna. Bilo da kupujete preko posrednika ili banke. Najosnovnije je vidjeti stanje u zemljišnim knjigama. Dovoljni su sati da izgubite i stan i novac.

'Najbolje bi bilo da onoga dana kada zaključujete kupoprodajni ugovor provjerite stanje u zemljišnim knjigama, obzirom da zemljišno-knjižni izvadak kao takav sadrži vrijeme, dakle datum, do sekunde govori o tome kad je on izdan', pojašnjava odvjetnik Damir Švec. S obzirom da za nekretninu građani daju golem novac, najmanje što mogu napraviti je svu dokumentaciju provjeriti. Doslovce minutu prije potpisa.

Provjeravate li detaljno dokumentaciju pri kupnji nekretnina?

  • Da, do najsitnijih detalja
  • Uglavnom da
  • Nemaran/na sam u vezi toga

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene