Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi val prevara

Ne nasjedajte: Lažni djelatnici HZZO-a po kućama naplaćuju dugovanja za dopunsko osiguranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HZZO-a upozoravaju građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare ljudi koji obilaze kućanstva i predstavljaju se kao njihovi djelatnici te pokušavaju naplatiti dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ponovo upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare nepostojećih djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) koji obilaze kućanstva i naplaćuju dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja na licu mjesta uvjeravajući osiguranike da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

"Nakon čitavog niza upozorenja ovih dana smo ponovo dobili dojavu naših osiguranika kako na području Vinkovaca nepoznata osobe obilazi domove građana lažno se predstavljajući kao djelatnik HZZO-a i naplaćuje dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja", kažu u HZZO-u, dodajući da njihovi djelatnici ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje.

"Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prevare prijave policiji", poručuju iz HZZO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene