Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajni sigurnosni sastanak

'Sanaderovo ime ne može iskrsnuti na Antikorupcijskom vijeću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravu je prašinu podigla vijest kako je sinoć, prvi sastanak nakon brisanja Ive Sanadera iz članstva HDZ-a, Jadranka Kosor održala s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.

Je li upravo Sanader bio tema jučerašnjeg sastanka? Sinoć oko 19 sati glavni je državni odvjetnik ušetao u Vladu. Što je tamo radio u njegovom uredu ne otkrivaju. Je li nakon čišćenja u stranci Kosor s državnim odvjetnikom Bajićem i ministrom unutarnjih poslova Karamarkom razgovarala o Sanaderu dobro je čuvana tajna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako zaustaviti prelijevanje novca? Javna nabava: 'U RH se 10 posto novca može izgubiti na korupcijskim rizicima' Slika nije dostupna Pančić USKOKU prijavio HDZ USKOK-u prijavio HDZ: Zbog crnih fondova, BMW-a, i Buljubašića

Znakovito je što na pitanja odgovara i prije nego budu postavljena. Ivu Sanadera ni danas ne želi ni spomenuti. Zato smo inzistirali na odgovoru. Sinoć je kaže na sastanku bilo riječi tek o sjednici novoosnovanog Antikorupcijskog vijeća. Na pitanje kako će reagirati ako na jednoj od tih sjednica iskrsne ime Ive Sanadera, premijerka kaže da se to ne može dogoditi. 'Institucije kao državno odvjetništvo, USKOK i policija rade svoj posao. Nitko nikome ne ulazi u prostor', rekla je Kosor.

>> Kosor je ipak znala za Sanaderovu konferenciju

>> Kosor: Imam povjerenje u Luku Bebića

U javnosti se sve češće spekulira imenom Ive Sanadera u sklopu priča o aferama. Počelo je s Brodosplitom, pa Kamionima. Počelo je pucati na Podravci, INI Hypo Banci do posljednjeg spominjanja unutar afere u Poštanskoj banci. Pojavi li se njegovo ime u nekoj od istraga premijerka će to znati. Afere koje potresaju državu definitivno su bile tema sinoćnjeg sastanka na kojem je bila i glavna državna revizorica. Kako doznajemo, priprema se njezino izvješće za 2008. godinu u kojem bi moglo biti škakljivih podataka vezsanih upravo za aktualne afere.

Finalno sučeljavanje Milana Bandića i Ive Josipovića, s kojima će Mislav Bago, u četvrtak, 07.01. u 21 sat i 45 minuta pretresti sva aktualna politička pitanja koja potresaju Hrvatsku, pratite izravno i na Dnevnik.hr-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene