Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pančić USKOKU prijavio HDZ

USKOK-u prijavio HDZ: Zbog crnih fondova, BMW-a, i Buljubašića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni zastupnik Ivica Pančić USKOK-u i na znanje glavnom Državnom odvjetniku Mladenu Bajiću podnio je kaznenu prijavu protiv pravne osobe HDZ.

Bazira se na neupitnim činjenicama iz medija u kojima se govori o crnom fondu kroz iskaze Mladena Barišića i slučaj Fimi medija. Ne ulazi u to tko je davao novac i na što je utrošen. Druga stvar je stranački automobil. Isto ne ulazi u to tko je kupio auto već da je toliko skup automobil kupljen. I treće je zapošljavanje Buljubašića koji je fiktivno radio u HEP-u, a zapravo u HDZ-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

>> Raskol u HDZ-u zbog Purde?

Pančić smatra da je ovo potpora borbi s korupcijom. Poziva se na zakon gdje piše ako se vodi postupak protiv privatne osobe može i protiv pravne istovremeno za isto djelo. Zato uz slučaj Sanader podnosi i prijavu protiv HDZ-a. Kazna po zakonu za HDZ može biti novčana plus kazna zatvora i povrat ilegalno stečene imovine.

'Ne može Ivo Sanader biti kriv za sve, a ostali da ništa nisu znali. Meni kao njegovom protivniku dođe žao. Ovo šutiranje nije u redu' kazao je Pančić objašnjavajući razlog zašto smatra da osim Sanadera treba odgovarati i HDZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene