Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đakić obavijestio nju i Šeksa

Kosor je ipak znala za Sanaderovu konferenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Đakić kaže da je u nedjelju u 7.30 obavijestio i premijerku i Šeksa o Sanaderovom pozivu.

Josip Đakić saborski zastupnik HDZ-a na novinskoj konferenciji jučer održanoj u Virovitici odao je da je Jadranka Kosor ipak znala da će Sanader u nedjelju održati novinsku konferenciju. Đakić je tom prigodom dao potpunu i nedvosmislenu potporu predsjednici stranke Jadranki Kosor kao i isključenju dr. Ive Sanadera iz stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Oni koji su sudjelovali u agresiji' Bebić: Optužbe na Šeksov račun u političke su svrhe Slika nije dostupna Burna 2010. godina Osoba koja je obilježila 2010. - Ivo Sanader!

>> Kosor: Imam povjerenje u Luku Bebića

>> Bebić: Niti iniciram, niti sudjelujem u pučevima

Đakić je objasnio i cijeli slijed događanja oko famoznog sastanka. 'Mario Zubović nazvao me je oko ponoći i uz blagdanske čestitke ponudio mi da porazgovaram sa dr. Ivom Sanaderom koji me je zapitao za odnose sa županom Tolušićem i gradonačelnikom Kirinom, te me zamolio da dođem sutradan u 11 sati na sastanak u Zagreb kako bi popričali o trenutnom stanju u stranci. Nakon što sam o tome obavijestio župana i gradonačelnika Kirina dogovorili smo se da se kao pravi legalisti o tome ujutro obavezno čujemo sa Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ne bi li saznali da li su i oni upoznati sa sastankom. Ujutro oko 7.30 sam nazvao Vladu Šeksa, a nakon toga i predsjednicu stranke i saznao da oni o tome ništa ne znaju no dogovorili smo se da ipak odem na sastanak kako bi se vidjelo koji su razlozi sazivanja sastanka i tko je na sastanak pozvan', ispričao je Đakić kako prenosi Virovitica.net.

'Sanader je dokazao svu svoju nevjerodostojnost'

Đakić kaže da se na samom sastanku razgovaralo između ostalog o 'problemima' oko vođenja stranke, 'lošim' kadrovima koje je Sanader sam i izabrao i lošem izbornom rezultatu kandidata kojeg je Sanader sam predložio zaboravljajući da se je upravo jedan od ljudi koje je on sam doveo, Dragan Primorac, kandidirao za predsjednika i odnio presudne glasove dr. Andriji Hebrangu, '

Nakon sastanka kako smo i očekivali dr. Ivo Sanader sazvao je novinare i na taj način dokazao svu svoju nevjerodostojnost i spremnost da na jedan potpuno neprimjeren i neprihvatljiv način pokuša ojačati svoj položaj u stranci koju je bez obrazloženja u najtežem trenutku napustio', zaključio je na kraju Đakić.

Kada netko tko je do jučer govorio da u stranci nikada ne smiju postojati dvije struje i da svi moramo biti jedinstveni odjednom sazove sastanak a da o tome ne izvijesti aktualnu predsjednicu stranke, te je na tom sastanku direktno napadne, kao i cijelo rukovodstvo stranke, pogotovo ako se pri tome služi neistinama tada je takav potez više nego logičan rekao je Đakić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene