Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija privela četvero

FOTO Stradali prolaznici: Maturanti bacali jaja, brašno i majonezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski srednjoškolci slave zadnji dan nastave.

Diljem zemlje hrvatski maturanti slave zadnji dan nastave. Među onima koji su se posebno 'iskazali' bili su pulski maturanti koji su se međusobno gađali brašnom, majonezom i jajima, a njihova zabava nije bila zabavna dijelu prolaznika, koji su završili s odjećom prljavom od brašna.

Policija privela četvero mladih Zagrepčana

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Norijada u Zagrebu posljednji dani Zbog norijade će privremeno biti obustavljen promet: Pogledajte koje ulice je bolje izbjegavati

Četvoro mladih Zagrepčana, od kojih tri maloljetnika i jedan punoljetni, privedeni su danas u policiju tijekom 'norijade' u Zagrebu, a zbog pijanstva u šest slučajeva morala je intervenirati hitna medicinska služba.

FOTO Zadarski maturanti u more bacili turiste iz Poljske!

Dvije mlade osobe, jedna maloljetna, a druga ne, privedene su u policiju zbog prekršaja javnog reda i mira odnosno zbog tuče i svađe te zbog vrijeđanja policajca, jedan je maloljetnik priveden zbog oštećivanja ZET-ovog autobusa, a još jedan zbog oštećivanja prometnog znaka.

Na Bundeku se, po procjenama policije, okupilo oko pet tisuća maturanata koji su na središnju proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja stigli u dugačkoj povorci s Trga bana Jelačića.

Nisu im smetali ni kiša ni vjetar

Zagrebački maturanti danas imaju svoj dan, popularno prozvan 'norijada', koju obilježavaju na Bundeku, no prvo mjesto susreta bio im je Trg bana Jelačića gdje se okupilo stotine maturana u majicama raznih boja s obilježjima sada već bivših škola i razreda.

Maturanati su i ove godine  svoj imidž upotpunili neizostavnim zviždaljkama, trubicama i drugim rekvizitima.

Uz zaglušujuće zvukove zviždaljki, trubica i glazbu s kamiona uživali su plešući na glavnom zagrebačkom trgu. Nije im smetala ni kiša ni hladnoća ni jak vjetar da razviju hrvatske zastave i zastave anarhije.

'Norite, ali nemojte ponoriti', poručio im je preko zvučnika s kamiona zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dio maturanata ni ove godine nije propustio kupanje u Manduševcu.

U dobrom raspoloženju, praćeni zvucima glazbe, te vozilima osiguranja i policije, krenuli su Praškom ulicom preko Zrinjevca i Miramarskom do Ulica grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice preko Ulice Damira Tomljanovića-Gavrana do Bundeka, na koji su stigli oko 13 sati.

Epilog 'norijade': Maturanti oštetili vlak, buseve i automobile

Na Bundeku maturante čeka bogat glazbeno-scenski program. Ondje će moći kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo u plastičnim čašama, a nije im dozvoljeno unošenje alkoholnih pića i ostalih neprimjerenih sredstava.

Unatoč tome, već sada su neke skupine maturanata pod utjecajem alkohola, a brašno i pivo koje prolijevaju vjetar raznosi po drugim maturantima i prolaznicima. Svake godine iznova se na gradskim ulicama ponavljaju iste scene pijanih maturanata pa često mora djelovati hitna medicinska služba, ali i policija.

Zbog maturanata je na kratko bio zaustavljen tramvajski promet na Trgu bana Jelačića, a policija je regulirala promet trasom prolaska razdragane i vesele povorke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene