Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj sušnog ljeta

Ne izlazite bez kišobrana, zbog obilnih oborina Meteoalarm izdao narančasto upozorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend pred nama donosi kišu i osjetno zahladnjenje. S klimatološkom jeseni stiže nam i jesensko vrijeme. Promjena, koja je nakon dugo vremena na narančastu razinu podignula Meteoalarm DHMZ-a zbog velike količine oborine koja se očekuje.

Ekstremno sušno ljeto je iza nas, a pred nama vikend kiše i osjetno nižih temperatura. Slavonija, Gorski krajevi i Dalmacija lokalno u subotu mogu dočekati i više od 20-ak, 30 pa čak i preko 50 litara kiše po četvornom metru. A glavnina se zapravo očekuje tek navečer i u noći na nedjelju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić



Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, već od jutra na zapadu, zatim i u ostatku zemlje, izvijestili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske te naglasili kako će kiša biti češća u drugom dijelu dana.

Moguće je grmljavinsko nevrijeme te obilna kiša, osobito u Dalmaciji, navečer i u Slavoniji.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, navečer i u noći na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, na krajnjem istoku i na sjevernom Jadranu do 25, a u Dalmaciji od 25 do 30 stupnjeva Celzijusovih.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno, u većini krajeva povremeno s kišom i pokojim pljuskom te grmljavinom. Posvuda osjetno svježije.

U prvim danima tjedna manje oblačno i uglavnom suho.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene